szezámmagos rántott csirkemell recept

Szezámmagos rántott csirkemell

A szezámmagos rántott csirkemell az egyik legkedveltebb frissensült nálunk. A szezámmagtól még finomabb, ropogósabb lesz a rántott hús. Köretet illetően répás rizs, rizibizi, tepsis burgonya, krumplipüré, saláta,… bármelyik passzol hozzá. Gyors vitamindús köretnek bátran ajánlom az amerikai káposztasalátát.

Vékonyra szeletelem a csirkemellet és néha gyengéden ki is klopfolom, ha szükségét érzem. Keskenyebb szeletekre vágva számunkra ízletesebb, ropogósabb a hús és ha ügyesen sütjük nem szárad ki. Forró olajba teszem a húst, de csak közepes lángon sütöm, félig fedővel letakarva. A végeredmény pedig ropogós, átsült, de nem száraz rántott csirke.

A megadott mennyiséget természetesen lehet bőven növelni a személyek számától függően.

Szezámmagos rántott csirkemell recept:

  • 500g csirkemell filé
  • 2-3 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 mély tányérnyi liszt
  • 1/2 zacskó zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál szezámmag
  • bő olaj a sütéshez

Szezámmagos rántott csirkemell elkészítése:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, ha szükséges gyengéden klopfoljuk picit. A hússzeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval. Kicsit állni hagyjuk így megsózva a hűtőben.

Két-három tojást felverünk kevés sóval egy mélyebb tányérban. Egy nagyobb laposabb tányérba lisztet szórunk, egy másikba zsemlemorzsát és hozzáadunk kb. 2 evőkanál szezámmagot. A szezámmagot a zsemlemorzsával összekeverjük.

A hússzeleteket mindkét oldalát először lisztbe forgatjuk, majd a felvert, enyhén sózott tojásba és végül a szezámmagos zsemlemorzsába. Egy nagyobb tányérba tesszük a bepanírozott húsokat. Panírozás közben pótoljuk a zsemlemorzsát/szezámmagot.

Egy mély serpenyőbe, edénybe olajat/zsírt öntünk (legalább 2 ujjnyi magasságú bő olaj legyen az edényben ). Amikor már forró az olaj beletesszük a hússzeleteket egymás mellé, majd közepes, nem túl magas lángon sütjük őket, közben letakarjuk a fedővel, úgy, hogy csak résnyire, ujjnyira lenyen nyitva a fedő.

Amikor már szép egyenletes világosbarnára sült a hús alja, megfordítjuk és ugyanígy résnyire a fedő alatt megsütjük a másik felét is.

Ha megsültek a húsok, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Többszöri adagban megsütjük az összes húst és tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: Érdemes mindig frissen panírozni a húst a sütés előtt, akkor lesz a legfinomabb.

> (opens in a new tab)” rel=”noreferrer noopener” class=”rank-math-link”>Rántott cukkini hasáb recept>>

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom !! Minden jog fenntartva MesiNasi.hu