Palacsinta bármikor jöhet, majdnem mindenki szereti. Az almás palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, csupán egy kis reszelt almát kell tenni a tésztájába és máris kész a könnyű, gyümölcsös palacsinta.
Lehet enni fahéjas porcukorral, lekvárral. A diétázók is kedvelik, mivel önmagában is ízletes és így megspórolható a töltelék kalóriája.
A lisztet is variálhatjuk, teljes kiőrlésű, zabpehely vagy graham liszttel is készíthetjük. Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, duplázzuk a megadott mennyiséget.
Almás palacsinta recept:
- almás palacsinta tészta :
- 200 g liszt
- 4-5 dl tej – attól függően mennyire vastag tésztát szeretnénk
- 1 dl szóda
- 1 db tojás
- 2 csipet só
- 1 csapott evőkanál cukor ( 10 g ) + 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 alma hámozva, reszelve
- 1 evőkanál olaj
- tetejére:
- fahéjas porcukor, lekvár
- olaj a sütéshez
Almás palacsinta elkészítése:
- Az almát megmossuk, hámozzuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szokásos módon csomómentesre elkészítjük a palacsinta tésztát a megadott alapanyagokból, belekeverve a lereszelt almát is.
- Kenőtollal olajjal kikenünk egy felforrósított palacsintasütőt. Egy merőkanállal beleöntünk annyit, hogy kitöltse a palacsintasütőt. Amint megsült az egyik fele, megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
- Fahéjas porcukorral tálaljuk.
További túrós, teljeskiőrlésű, amerikai stb palacsinta receptek.
Fotó: saját; canva