almás palacsinta recept

Almás palacsinta

Palacsinta bármikor jöhet, majdnem mindenki szereti. Az almás palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, csupán egy kis reszelt almát kell tenni a tésztájába és máris kész a könnyű, gyümölcsös palacsinta.

Lehet enni fahéjas porcukorral, lekvárral. A diétázók is kedvelik, mivel önmagában is ízletes és így megspórolható a töltelék kalóriája.

A lisztet is variálhatjuk, teljes kiőrlésű, zabpehely vagy graham liszttel is készíthetjük. Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, duplázzuk a megadott mennyiséget.

Almás palacsinta recept:

  • almás palacsinta tészta :
  • 200 g liszt
  • 4-5 dl tej – attól függően mennyire vastag tésztát szeretnénk
  • 1 dl szóda
  • 1 db tojás
  • 2 csipet só
  • 1 csapott evőkanál cukor ( 10 g ) + 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 alma hámozva, reszelve
  • 1 evőkanál olaj
  • tetejére:
  • fahéjas porcukor, lekvár
  • olaj a sütéshez

Almás palacsinta elkészítése:

  1. Az almát megmossuk, hámozzuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szokásos módon csomómentesre elkészítjük a palacsinta tésztát a megadott alapanyagokból, belekeverve a lereszelt almát is.
  2. Kenőtollal olajjal kikenünk egy felforrósított palacsintasütőt. Egy merőkanállal beleöntünk annyit, hogy kitöltse a palacsintasütőt. Amint megsült az egyik fele, megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
  3. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

További túrós, teljeskiőrlésű, amerikai stb palacsinta receptek.

almás palacsinta

Fotó: saját; canva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük