Kukoricalisztes, gluténmentes süti/ piskóta. Egyre többször próbálok ki gluténmentes recepteket. Finom, ízletes sütiket lehet készíteni kukoricalisztből is. Ez a sütemény gyorsan, könnyen elkészíthető bögrés recept. Túrós változat itt: túrós-meggyes gluténmentes süti
Mivel piskóta jellegű, ezért bátran felhasználhatjuk torta alapnak, tehetünk rá krémet, csoki öntetet.
A bögre méret: a szokásos tejesbögre méret, nem a teáscsésze. A receptjeimben a teljes bögre mennyiség, az kb ujjnyival a bögre teteje alatt mérve, mintha tejjel, kakaóval töltenénk meg.
Kukoricalisztes- gluténmentes süti/ piskóta recept:
- 5 tojás
- 1 bögre kukorica liszt
- 1/2 bögre kukorica dara
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg vaj olvasztott vaj
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 1 citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj
- pici só
- általában teszek hozzá valamilyen gyümölcsöt. A fenti képen, kb 3 alma van hámozva, reszelve a tésztájába téve, de lehet 1-2 db sárgarépát reszelve, vagy egy kis darab sült sütőtököt keverni hozzá.
- kevés darabolt dió a tetejére. (elhagyható)
Kukoricalisztes- gluténmentes süti/ piskóta elkészítése:
- A tojásokat egy mélyebb tálba teszem a cukorral együtt és robotgéppel világosra, habosra keverem 2 perc alatt.
- Utána adagolom hozzá a lisztet, darát, sütőport, vajat, fűszereket és a választott reszelt gyümölcsöket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25 x 40 cm- es, vagy annál kicsit kisebb forma) teszem, ha darabolt gyümölcsöt használok, azt ilyenkor szórom a tetejére és igény szerint megszórom dió darabokkal.
- 180°C-ra előmelegítem sütőbe teszem alsó-felső sütésnél kb 20 perc alatt megsütöm. Villával ellenőrizzük, hogy átsült e a belseje. Porcukorral, vagy házi lekvárral tálaljuk. 🙂