Egyszerű, gyors gluténmentes túrós meggyes kukoricalisztes süti. A túrótól még ízletesebb lesz a kukoricaprósza. Kirándulásra, uzsira is tökéletes bögrés recept. Nem csak gluténérzékenyeknek…ha szívesen kipróbálsz a búzaliszten kívül mást is. 🙂
A bögre méret: a szokásos tejesbögre méret, nem a teáscsésze. A receptjeimben a teljes bögre mennyiség, az kb ujjnyival a bögre teteje alatt mérve, mintha tejjel, kakaóval töltenénk meg.
Gluténmentes túrós-meggyes kukoricalisztes süti recept:
- 5 tojás
- 1 bögre kukorica liszt
- 1/2 bögre kukorica dara
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg vaj olvasztott vaj
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 1 citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj
- pici só
- 400 g túró, inkább krémesebb állagú
- 1 magozott meggybefőttből a meggy vagy 2 bögre magozott friss meggy.
Gluténmentes túrós-meggyes süti elkészítése:
- A tojásokat egy mélyebb tálba teszem a cukorral együtt és robotgéppel világosra, habosra keverem 1-2 perc alatt.
- Utána adagolom hozzá a lisztet, darát, sütőport, vajat, fűszereket és az áttört túrót.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25 x 40 cm-es vagy annál kicsit kisebb méretű forma) és megszórom a lecsepegtetett meggyel.
- 180°C-ra előmelegítem sütőbe teszem, alsó-felső sütésnél kb 20 perc alatt megsütöm. Villával ellenőrizzük, hogy átsült e a belseje. Porcukorral megszórva tálaljuk.