Egyszerű, gyors gluténmentes túrós-meggyes bögrés süti. A túrótól még ízletesebb lesz ez a kukoricaprósza. Kirándulásra, uzsira is tökéletes recept. Nem csak gluténérzékenyeknek…ha szívesen kipróbálsz a búzaliszten kívül mást is. 🙂

Gluténmentes túrós-meggyes BÖGRÉS süti recept:

  • 5 tojás
  • 1 bögre kukorica liszt
  • 1/2 bögre kukorica dara
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj olvasztott vaj
  • 1 cs. gluténmentes sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj
  • pici só
  • 400 g túró, inkább krémesebb állagú
  • 1 magozott meggybefőttből a meggy vagy 2 bögre magozott friss meggy.

Gluténmentes túrós-meggyes BÖGRÉS SÜTI elkészítése:

  1. A tojásokat egy mélyebb tálba teszem a cukorral együtt és robotgéppel világosra, habosra keverem 1-2 perc alatt.
  2. Utána adagolom hozzá a lisztet, darát, sütőport, vajat, fűszereket és az áttört túrót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25 x 40 cm-es vagy annál kicsit kisebb méretű forma) és megszórom a lecsepegtetett meggyel.
  4. 180°C-ra előmelegítem sütőbe teszem, alsó-felső sütésnél kb 20 perc alatt megsütöm. Villával ellenőrizzük, hogy átsült e a belseje. Porcukorral megszórva tálaljuk.

gluténmentes túrós meggyes bögrés süti

gluténmentes túrós-meggyes bögrés süit