Ezt a sajtos pogácsa recept a sajtos rúd receptem ihlette, nem volt időm keleszteni és az egyik fiam a pogácsa formához ragaszkodott. Finomra sikerült, ez inkább ropogósabb pogi, mint puha és a kelesztésre se kellett várni. Azonnal nyújthatjuk, süthetjük is. A sajtos pogácsa – élesztővel receptet is érdemes kipróbálni.
Sajtos pogácsa hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin – szoba hőmérsékletű
- 1 egész tojás + 1 tojás a tetejére
- 6 nagy evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál só
- 1 csomag sütőpor
- kb 15 dkg reszelt sajt
Sajtos pogácsa elkészítése:
- Nagyon egyszerűen egy nagyobb tálban összegyúrom az összes hozzávalót. Kivéve a tetejére szánt tojást és sajtot.
- Kicsit lisztezett deszkán kinyújtom ujjnyi vastagságúra és szaggatom a kis méretű pogácsa szaggatóval.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a felvert, enyhén sózott tojással. Kis reszelt sajt halmokat helyezek a sajtos pogácsák tetejére.
- 180-200°C-os előmelegített sütőben, alsó-felső sütésnél szép aranybarnára sütöm. (15-20 perc )
“Sajtos pogácsa – sütőporos” bejegyzéshez 4 hozzászólás
Ma megcsináltam a pogácsát, nagyon-nagyon finom lett.
Én a tetejét kicsit bevagdostam, így még mutatósabb.
Köszönöm a receptet, a kedvenceim közé tartozik.
Kedves Ildikó! Nagyon örülök, hogy ízlett! Szívesen fogadok fotót is a pogikról. 🙂
Nagyon finom a pogacsa. Koszonom
Kedves Mária!
Örülök, hogy ízlett!