sütőporos sajtos pogácsa recept

Sütőporos sajtos pogácsa

Ezt a sütőporos sajtos pogácsa receptet a sajtos rúd receptem ihlette.  Nem volt időm keleszteni és az egyik fiam a pogácsa formához ragaszkodott. Finomra sikerült, ez inkább ropogósabb pogi, mint puha.  Sajt helyett tehetünk rá szezámmagot, köménymagot pl.

Gyorsan elkészül mert kelesztés nélkül, így nem kell várni, hanem azonnal nyújthatjuk, szaggathatjuk és süthetjük is. Amikor időnk engedi az élesztős, egyszerű sajtos pogácsa  receptet is érdemes kipróbálni, hiszen ott sincs több munka, csak be kell iktatni a kelesztési időt ( kb 40 perc ) ami alatt intézhetjük a dolgainkat.

Sütőporos sajtos pogácsa recept:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin – szoba hőmérsékletű
  • 1 egész tojás + 1 tojás a tetejére
  • 6 nagy evőkanál tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • kb 15 dkg reszelt sajt

Sütőporos sajtos pogácsa elkészítése:

  1. Nagyon egyszerűen egy nagyobb tálban összegyúrom az összes hozzávalót. Kivéve a tetejére szánt tojást és sajtot.
  2. Kicsit lisztezett deszkán kinyújtom ujjnyi vastagságúra és szaggatom a kis méretű pogácsa szaggatóval.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a felvert, enyhén sózott tojással. Kis reszelt sajt halmokat helyezek a sajtos pogácsák tetejére.
  4. 180-200°C-os előmelegített sütőben, alsó-felső sütésnél szép aranybarnára sütöm. (15-20 perc )

sütőporos sajtos pogácsa recept

További pogácsa receptek>>

4 Responses

  1. Ma megcsináltam a pogácsát, nagyon-nagyon finom lett.
    Én a tetejét kicsit bevagdostam, így még mutatósabb.
    Köszönöm a receptet, a kedvenceim közé tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük