Finom, könnyű almás muffin recept. Ropogós cini minis darabkákkal, persze ez elhagyható belőle. Az ötletet az adta, hogy szerettem volna egy kis ropogós textúrát is a muffinban és erre kapóra jött, az egy ideje a dobozában árválkodó kis fahájas ropogós gabonapehely.

Először szilvásan készítettem, de almával is nagyon finom. Tetejére kis szeletelt mandula is került, de ez is elhagyható vagy variálható. Természetesen csak gyümölcsösen is készíthetjük, egyszerű almás muffinnak.

 

ALMÁS MUFFIN RECEPT:

  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 3 db tojás
  • 8 dkg vaj vagy 0,7 dl olaj
  • 130 ml joghurt ( 1 kis doboz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • tetejére:
  • 2-3 alma apróra vágva
  • cini minis két marékkal ( elhagyható, de akkor pici fahéjjal és pár 2-3 evőkanál cukorral keverjük össze a darabolt almát )
  • 1 marék szeletelt mandula ( elhagyható )

ALMÁS MUFFIN ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
  2. Minden egyéb alapanyagot hozzáadok a tetejére valókat kivéve és az egészet összekeverem a géppel.. Az almát felkockázom. A cini minis darabokat kisebbre töröm és összeforgatom a darabolt almával.
  3. Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 1 nagy evőkanállal kb a muffin papír 1/2 részéig. A tetejükre teszem az összekevert almás ropogóst, tegyünk rá bőven, a végén megszórom a mandulával.
  4. 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan kb 16 perc alatt megsülnek a muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom. az almás muffinokat. Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Jó étvágyat hozzá.

Több muffin recept : itt