Finom, könnyű szilvás muffin recept. Ropogós cini minis darabkákkal, persze ez elhagyható belőle. Az ötletet az adta, hogy szerettem volna egy kis ropogós textúrát is a muffinban és erre kapóra jött, az egy ideje a dobozában árválkodó kis fahájas ropogós gabonapehely.
A szilva és a fahéj jó párosítás és még egy kis szeletelt mandula is került a muffin tetejére. Az Almás muffin is nagyon finom ebben a variációban, de más gyümölccsel is variálhatjuk a receptet.
Szilvás muffin recept:
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 db tojás
- 8 dkg vaj vagy 0,7 dl olaj
- 130 ml joghurt ( 1 kis doboz)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- tetejére:
- 3-400 g szilva apróra vágva
- cini minis két marékkal ( elhagyható, de akkor pici fahéjjal és pár 2-3 evőkanál cukorral keverjük össze a darabolt szilvát )
- 1 marék szeletelt mandula ( elhagyható )
Szilvás muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálban és a cukorral együtt krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
- Minden egyéb alapanyagot hozzáadok a tetejére valókat kivéve és az egészet összekeverem a géppel.. A szilvát felkockázom. A cini minis darabokat kisebbre aprítom és összeforgatom a darabolt szilvával.
- Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 1 nagy evőkanállal nagyjából a muffin papír 1/2 részéig. A tetejükre teszem az összekevert szilvás ropogóst, ne sajnáljuk…és megszórom még a mandulával.
- 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan kb 12-15 perc alatt megsülnek a muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom. a szilvás muffinokat. Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből.
Szilvás ricottás süti/torta recept>>
Több muffin recept >> itt