Finom, könnyű szilvás muffin recept. Ropogós cini minis darabkákkal, persze ez elhagyható belőle. Az ötletet az adta, hogy szerettem volna egy kis ropogós textúrát is a muffinban és erre kapóra jött, az egy ideje a dobozában árválkodó kis fahájas ropogós gabonapehely.

A szilva és a fahéj jó párosítás és még egy kis szeletelt mandula is került a tetejére. Almával is kipróbáltam, úgy is nagyon finom.

 

Szilvás muffin recept:

  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 3 db tojás
  • 8 dkg vaj vagy 0,7 dl olaj
  • 130 ml joghurt ( 1 kis doboz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • tetejére:
  • 3-400 g szilva apróra vágva
  • cini minis két marékkal ( elhagyható, de akkor pici fahéjjal és pár 2-3 evőkanál cukorral keverjük össze a darabolt szilvát )
  • 1 marék szeletelt mandula ( elhagyható )

Szilvás muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
  2. Minden egyéb alapanyagot hozzáadok a tetejére valókat kivéve és az egészet összekeverem a géppel.. A szilvát felkockázom. A cini minis darabokat kisebbre töröm és összeforgatom a darabolt szilvával.
  3. Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 1 nagy evőkanállal kb a muffin papír 1/2 részéig. A tetejükre teszem az összekevert szilvás ropogóst, ne sajnáljuk…és megszórom még a mandulával.
  4. 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan kb 12-15 perc alatt megsülnek a muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom. a szilvás muffinokat. Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből.
szilvás muffin

Több muffin recept: itt