Dörmi torta elkészítése:
-
- A dörmi szeleteket kicsomagoljuk és amennyi mackót tudunk elhelyezünk egészben a formában, úgy, hogy ha lehet a lábukkal a torta széle felé mutassanak. A többit szépen elvagdosva betöltjük a hézagokba. Az alsó részre kb. 14 db macit használunk el. (Kedvünk szerint variáljuk az ízeket, mi általában csokist és tejest szoktunk beletenni, vagy lekvárosat.)
- Elkészítem a vaníliás pudingot. A két zacskó pudingból, egy liter tejjel, egy csipet sóval, folytonos kavargatás mellett, sűrű pudingot főzök. Mikor kész beleteszek 8 csapott evőkanál cukrot és 10 dkg vajat.
Arra figyeljünk, hogy a dörmi szeletek töltelékük miatt jóval édesebbek a sima piskótánál, ezért a pudingokat ne cukrozzuk túl) Átkeverem, amikor elolvadt a vaj, ráöntöm a vajas pudingot a dörmi szeletekre.
-
A maradék 9-10 db dörmi szeletet elhelyezem az előzőekben leírt módon a vaníliás pudingra, úgy, hogy közben bele is nyomkodom a pudingba.
- A csokis pudingot is elkészítem. 1 csomag csoki pudingot sűrűre főzök 1/2 liter tejjel és egy csipet sóval. Amikor kész hozzáteszek 5 csapott evőkanál cukrot és 5 dkg vajat/margarint. Amikor elolvadt a vaj, átkeverem és ráöntöm a második réteg dörmi szeletekre.
A pudingokat mindig még folyékonyan öntsük rá a macikra, saját tapasztalat, mert sokkal szebb, egyenletesebb lesz a teteje, mintha már dermedtebb a puding.. Kicsit hűlni hagyom és beteszem pár órára a hűtőbe. - Tálalás előtt, mielőtt lenyitnánk a forma oldalát egy műanyag késsel, vagy fémkéssel óvatosan elválasszuk a torta szélét a formától, mert lehet, hogy egy-két helyen a puding hozzátapadt. Miután ezzel megvagyunk már könnyen levehetjük az oldalát a formának. Ízlésünknek megfelelően díszítjük és tálaljuk. 🙂
További torta receptek bővebben>>
További sütés nélküli édességek>>