dörmi torta recept

DÖRMI TORTA RECEPT

Amikor a gyerekeim kicsik voltak nagyon szerették (és még most is szeretik 🙂 ) a dörmi, kis mackó szeletet. Vendégségbe somlói galuskaszerűen pudinggal leöntve is nagyon ízlett nekik. Ezen felbuzdulva anyukám megalkotta a dörmi tortát gyerekeim nagy örömére. Egy időben ez volt náluk a sláger, szülinapokra mindig ezt kérték. 

A torta elkészítéshez nem kell sütni, egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Idő hiányban szenvedő anyukáknak , kezdő háziasszonyoknak és kis mackót, pudingot szerető gyerekeknek tökéletes megoldás….Elronthatatlan recept.

Dörmi torta recept, hozzávalók:

 

 

 

dörmi torta

dörmi torta

 

 

dörmi torta

További torta receptek bővebben>>

További sütés nélküli édességek>>

 

  • 23-24 db dörmi szelet – lehet vegyes ízekben
  • 15 dkg vaj vagy margarin – ki, mit használ
  • 1,5 l tej
  • 13 csapott evőkanál cukor ( összesen kb 15 dkg, ebből 9 dkg a vaníliás pudingba és 6 dkg a csokisba ) 
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 csipet só
  • ( opcionálisan lehet a vaníliás krémbe reszelt citromhéj, a csokisba pl. rum aroma aki szereti. Gyümölcsökkel, dióval is gazdagíthatjuk a tortát )
  • 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma
  • díszítésnek bármi amit szeretnénk, nálunk került már rá eper, málna, mézeskalács, francia drazsé, marcipán is a tortára…

Dörmi torta elkészítése:

    1. A dörmi szeleteket kicsomagoljuk és amennyi mackót tudunk elhelyezünk egészben a formában, úgy, hogy ha lehet a lábukkal a torta széle felé mutassanak. A többit szépen elvagdosva betöltjük a hézagokba. Az alsó részre kb. 14 db macit használunk el. (Kedvünk szerint variáljuk az ízeket, mi általában csokist és tejest szoktunk beletenni, vagy lekvárosat.) 
    2. Elkészítem a vaníliás pudingot. A két zacskó pudingból, egy liter tejjel, egy csipet sóval, folytonos kavargatás mellett, sűrű pudingot főzök. Mikor kész beleteszek 8 csapott evőkanál cukrot és 10 dkg vajat.

      Arra figyeljünk, hogy a dörmi szeletek töltelékük miatt jóval édesebbek a sima piskótánál, ezért a pudingokat ne cukrozzuk túl) Átkeverem, amikor elolvadt a vaj, ráöntöm a vajas pudingot a dörmi szeletekre.

    3. A maradék 9-10 db dörmi szeletet elhelyezem az előzőekben leírt módon a vaníliás pudingra, úgy, hogy közben bele is nyomkodom a pudingba.

    4. A csokis pudingot is elkészítem. 1 csomag csoki pudingot sűrűre főzök 1/2 liter tejjel és egy csipet sóval. Amikor kész hozzáteszek 5 csapott evőkanál cukrot és 5 dkg vajat/margarint. Amikor elolvadt a vaj, átkeverem és ráöntöm a második réteg dörmi szeletekre.
      A pudingokat mindig még folyékonyan öntsük rá a macikra, saját tapasztalat, mert sokkal szebb, egyenletesebb lesz a teteje, mintha már dermedtebb a puding.. Kicsit hűlni hagyom és beteszem pár órára a hűtőbe.
    5. Tálalás előtt, mielőtt lenyitnánk a forma oldalát egy műanyag késsel, vagy fémkéssel óvatosan elválasszuk a torta szélét a formától, mert lehet, hogy egy-két helyen a puding hozzátapadt. Miután ezzel megvagyunk már könnyen levehetjük az oldalát a formának. Ízlésünknek megfelelően díszítjük és tálaljuk. 🙂

 

 

 

dörmi torta

dörmi torta

 

 

dörmi torta

További torta receptek bővebben>>

További sütés nélküli édességek>>

 

Dörmi torta elkészítése:

    1. A dörmi szeleteket kicsomagoljuk és amennyi mackót tudunk elhelyezünk egészben a formában, úgy, hogy ha lehet a lábukkal a torta széle felé mutassanak. A többit szépen elvagdosva betöltjük a hézagokba. Az alsó részre kb. 14 db macit használunk el. (Kedvünk szerint variáljuk az ízeket, mi általában csokist és tejest szoktunk beletenni, vagy lekvárosat.) 
    2. Elkészítem a vaníliás pudingot. A két zacskó pudingból, egy liter tejjel, egy csipet sóval, folytonos kavargatás mellett, sűrű pudingot főzök. Mikor kész beleteszek 8 csapott evőkanál cukrot és 10 dkg vajat.

      Arra figyeljünk, hogy a dörmi szeletek töltelékük miatt jóval édesebbek a sima piskótánál, ezért a pudingokat ne cukrozzuk túl) Átkeverem, amikor elolvadt a vaj, ráöntöm a vajas pudingot a dörmi szeletekre.

    3. A maradék 9-10 db dörmi szeletet elhelyezem az előzőekben leírt módon a vaníliás pudingra, úgy, hogy közben bele is nyomkodom a pudingba.

    4. A csokis pudingot is elkészítem. 1 csomag csoki pudingot sűrűre főzök 1/2 liter tejjel és egy csipet sóval. Amikor kész hozzáteszek 5 csapott evőkanál cukrot és 5 dkg vajat/margarint. Amikor elolvadt a vaj, átkeverem és ráöntöm a második réteg dörmi szeletekre.
      A pudingokat mindig még folyékonyan öntsük rá a macikra, saját tapasztalat, mert sokkal szebb, egyenletesebb lesz a teteje, mintha már dermedtebb a puding.. Kicsit hűlni hagyom és beteszem pár órára a hűtőbe.
    5. Tálalás előtt, mielőtt lenyitnánk a forma oldalát egy műanyag késsel, vagy fémkéssel óvatosan elválasszuk a torta szélét a formától, mert lehet, hogy egy-két helyen a puding hozzátapadt. Miután ezzel megvagyunk már könnyen levehetjük az oldalát a formának. Ízlésünknek megfelelően díszítjük és tálaljuk. 🙂

 

 

 

dörmi torta

dörmi torta

 

 

dörmi torta

További torta receptek bővebben>>

További sütés nélküli édességek>>

 

Kérlek kövess és Like-olj, ha tetszett >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük