amerikai palacsinta recept

Gyors amerikai palacsinta recept

Gyors amerikai palacsinta recept. 5 perc alatt összeállítható és már süthetjük is…Igazán finom, könnyű, juharsziruppal, lekvárral, gyümölcsökkel, nutellával stb…tálalhatjuk. Nagyobb adagnál duplázzuk a mennyiséget. Reggelire, vagy csak egy kis gyors, melengető desszertnek is szuper. Ha nem szeretnénk egyszerre kisütni a palacsintákat nyugodtan tegyük letakarva hűtőbe a nyers tésztát, akár másnap is kisüthetjük. 

Teljes kiőrlésű liszttel is készíthetjük az amerikai palacsintát, arról a receptet: itt lehet megtalálni.  Sütőpor nélküli amerikai palacsintát is süthetünk ha épp kifogytunk belőle, vagy nem szeretnénk használni.  

GYORS AMERIKAI PALACSINTA RECEPT:

  • 200 g liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 3 dkg vaj + kevés vaj a serpenyő kikenéséhez
  • 1/3 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 cs. sütőpor ( 2 teáskanál )
  • vanília
  • reszelt citromhéj ízlés szerint, de elhagyható
  • tetejére: juharszirup, dió, mogyoró, vagy lekvárok stb.

AMERIKAI PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy mélyebb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vajat olvasztva de nem forrón, majd a többi hozzávalót is hozzáadagolom. Alaposan, csomómentesre keverem kézi habverővel, vagy robotgéppel. ( én rögtön kisütöttem, de lehet vele várni több órát is, sütésig tegyük hűtőbe )
  2. Felmelegítek egy serpenyőt, szilikonos kenőtollal bekenem egy kis olajjal/vajjal és már teszek is rá egy fél kis merőkanál nyers palacsintatésztát.  (Sütésnél már csak minimális vajat/olajat használok, csak amennyi a kenőtollra kerül ) Amikor látom, hogy buborékos a felszíne, akkor megfordítom egy gyors mozdulattal egy sütőlapát segítségével. ( Én kb 10-13 cm-es nagyobb palacsintákat készítettem, a megadott mennyiségből 9 db lett. Lehet kisebb, kicsit pufibb palacsintát is készíteni. akkor természetesen több darab lesz )
  3. Megkenjük, vagy leöntjük a kedvünkre való öntettel, lekvárral, túrós krémmel, stb.

amerikai palacsinta recept

gyors amerikai palacsinta recept

Igazán finom juharsziruppal és áfonyával.

Aki kedveli a palacsinta recepteket, annak érdemes kipróbálnia a habkönnyű osztrák császármorzsát ( ami nem búzadarából, hanem lisztből készül. )

További palacsinta receptek: itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük