Igazán finom, könnyű amerikai palacsinta recept. 5 perc alatt összeállítható a tészta és már süthetjük is… Nagyobb adagnál duplázzuk a mennyiséget. Teljes kiőrlésű liszttel is készíthetjük az amerikai palacsintát, arról a receptet: itt lehet megtalálni. Akár reggelire, akár desszertként tálalhatjuk.
AMERIKAI PALACSINTA RECEPT:
- 200 g liszt
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- 4 dkg vaj + kevés vaj a serpenyő kikenéséhez
- 1/3 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs. sütőpor ( 2 teáskanál )
- vanília, esetleg reszelt citromhéj ízlés szerint, de elhagyható
- tetejére: juharszirup, dió, mogyoró, vagy lekvárok stb.
AMERIKAI PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSE:
- Egy mélyebb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vajat olvasztva de nem forrón, majd a többi hozzávalót is hozzáadagolom. Alaposan, csomómentesre keverem kézi habverővel, vagy robotgéppel. ( én rögtön kisütöttem, de lehet vele várni pár percet)
- Felmelegítek egy serpenyőt, szilikonos kenőtollal bekenem egy kis olajjal/vajjal és már teszek is rá egy fél kis merőkanál nyers palacsintatésztát. (Sütésnél már csak minimális vajat/olajat használok, csak amennyi a kenőtollra kerül ) Amikor látom, hogy buborékos a felszíne, akkor megfordítom egy gyors mozdulattal egy sütőlapát segítségével. ( Én kb 13-14 cm-es nagyobb palacsintákat készítettem, a megadott mennyiségből 9 db lett. Lehet kisebb , kicsit pufibb palacsintát is készíteni. akkor természetesen több darab lesz )
- Megkenjük, vagy leöntjük a kedvünkre való öntettel, lekvárral, túrós krémmel, stb.
További palacsinta receptek: itt