sült csirkecomb tepsis krumplival

Sült csirkecomb tepsis krumplival

A legegyszerűbb és általában közkedvelt étel a sült csirkecomb tepsis krumplival. Receptje egyszerű, pár perc előkészítés után már csak a sütőé a főszerep, na meg a szemünké, hogy figyeljük, miként pirul az ebédünk vagy vacsoránk.

Krémes krumplipüré recept >>

5 finom egészséges köret – édesburgonya sütve >>

Friss salátával, amerikai káposztasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Nagy mennyiség készítésénél két tepsiben süssük a húst és krumplit, időnként cserélgetve őket a sütőben, hogy egyenletesen süljenek át.

SÜLT CSIRKECOMB TEPSIS KRUMPLIVAL RECEPT

  • 10 db alsó-felső csirkecomb vagy ízlés szerint
  • kevés olaj vagy zsír
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1-2 db paprika
  • sültcsirke fűszersó
  • fűszersó helyett:
    • só, bors, pirospaprika, és egy-két gerezd zúzott fokhagyma olajban keveréke
  • kb. 1-1,2 kg burgonya – vagy igény szerinti mennyiség

SÜLT CSIRKECOMB, TEPSIS KRUMPLI KÉSZÍTÉSE

  1. A megtisztított csirkecombokról felitatjuk a nedvességet és egy zárható dobozba tesszük őket. Megszórjuk a combokat a kész vagy a házi készítésű fűszersóval. Jól bedörzsöljük vele, a bőre alatti részt is. Kevés olajat csurgatunk rá és megrázzuk benne a combokat, hogy mindenhol érje az olajos pác. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon a hús.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és és kisebb, de nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és félbe, vagy negyedekbe vágjuk, ha paprikát is használunk hozzá, akkor azt is nagyobb szeletekre vágjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt nagyjából 180 fokra. Egy nagy tepsi egyik felébe sorakoztatjuk a csirkecombokat, a másik felébe a burgonyát, kevés olajat csurgatunk a burgonyára, megszórjuk sóval, vagy a fűszerkeverékkel ízlés szerint és fakanállal vagy kézzel a krumplis részt átforgatjuk, hogy mindenhol érje a só, vékonyan az olaj. Közéjük tesszük a hagymákat, paprika szeleteket és lefedjük alufóliával.
  4. Az előmelegített sütőbe toljuk a megpakolt kis tepsinket és 180 fokon fólia alatt majdnem készre sütjük a csirkét és a krumplit. Időnként kukkantsunk be a fólia alá, hogy hol tart a párolódás. Utána pedig 200-220 fokon süssük szép ropogósra a tepsis csirkét, krumplit. Variálhatjuk a sütési módokat, a légkeverést, az alsó-felső sütési módot és a grill funkciót is. Arra figyeljünk, hogy ne égjenek meg nagyon a zöldségek, keverjük át időnként.

 

5 finom egészséges köret – édesburgonya sütve >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék