gluténmentes kenyér recept magvakkal

Gluténmentes kenyér

Már több alkalommal kísérleteztem gluténmentes liszt variációkkal, receptekkel, Kipróbáltam kész lisztkeveréket is és a liszthez felhasználtam a pizza-focaccia alapreceptemet és finom gluténmentes kenyér lett belőle. Szezám és lenmaggal is megspékeltem 🙂

Gluténmentes kenyér recept, hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csapott teáskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 cs. élesztőpor vagy kb 2,5 dkg friss élesztő
  • 3-3 evőkanál szezám-és lenmag

Gluténmentes kenyér elkészítése:

  1. A lisztet, sót és a szezám- és lenmagot összekeverem egy tálban. A liszt közepébe egy kis mélyedést teszek, ebbe szórom a porélesztőt és cukrot. Ráöntöm a langyos vizet, majd hozzáadom az olajat és összekeverem, gyúrom a tésztát. Majd meleg helyen letakarva pihentetem minimum 30 percet – 1 órát.
  2. Előmelegítem a sütőt kb 180°C-ra. Egy jénai tálat alul picit kilisztezem majd beleteszem a kenyér tésztát és készre sütöm.
  3. Villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a kenyér. A kész gluténmentes kenyeret rácsra téve hűlni hagyom. 🙂

 

gluténmentes kenyér

További gluténmentes receptek>>

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük