Már több alkalommal kísérleteztem gluténmentes liszt variációkkal, receptekkel, Kipróbáltam kész lisztkeveréket is és a liszthez felhasználtam a pizza-focaccia alapreceptemet és finom gluténmentes kenyér lett belőle. Szezám és lenmaggal is megspékeltem 🙂
Gluténmentes kenyér recept, hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 csapott teáskanál só
- 3 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 cs. élesztőpor vagy kb 2,5 dkg friss élesztő
- 3-3 evőkanál szezám-és lenmag
Gluténmentes kenyér elkészítése:
- A lisztet, sót és a szezám- és lenmagot összekeverem egy tálban. A liszt közepébe egy kis mélyedést teszek, ebbe szórom a porélesztőt és cukrot. Ráöntöm a langyos vizet, majd hozzáadom az olajat és összekeverem, gyúrom a tésztát. Majd meleg helyen letakarva pihentetem minimum 30 percet – 1 órát.
- Előmelegítem a sütőt kb 180°C-ra. Egy jénai tálat alul picit kilisztezem majd beleteszem a kenyér tésztát és készre sütöm.
- Villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a kenyér. A kész gluténmentes kenyeret rácsra téve hűlni hagyom. 🙂
További gluténmentes receptek>>
Egy válasz
Köszi a receptet ! Nagyon jól néz ki! Biztosan finom lehet.