Vendégségbe ettem először ezt a sütit még nagyon régen, el is kértük a receptet. Annyit változtattam, hogy kevesebb vajat teszek a tésztájába. Grízes túrós süti sok túróval és kevés grízzel....Igazi könnyű süti, amit bármilyen gyümölccsel lehet variálni, de csak magában is nagyon finom. Kukoricadarával gluténmentesen is készíthető a grízes túrós kevert süti.
Grízes túrós kevert süti recept, hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 7 evőkanál búzadara / gluténmentesen kukoricadara
- 7 nagyobb evőkanál tejföl
- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin – olvasztva, langyosan
- pici só
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citromhéj
- nyers vagy fagyasztott gyümölcsöt lehet a tetejére tenni ízlés szerint (én a fele tepsibe tettem)
Grízes túrós kevert sütemény elkészítése:
- Előmelegítem a sütőt 180°C-ra A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
- Egy másik nagyobb tálban a túrót villával összetöröm és hozzákeverem az összes hozzávalót. Végül a tojások habjával is óvatosan összekeverem.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a túrós masszát, ha gyümölcsösre szeretnénk készíteni, most tesszük rá a gyümölcsöt.
- 190°C-on 35-40 perc alatt készre sütöm a grízes túrós sütit.
- Langyosra hűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.- langyosan szebben szeletelhető