túrós grízes sütemény

Grízes túrós kevert süti – sok túróval

Vendégségbe ettem először ezt a sütit még nagyon régen, el is kértük a receptet. Annyit változtattam, hogy kevesebb vajat teszek a tésztájába. Grízes túrós süti sok túróval és kevés grízzel....Igazi könnyű süti, amit bármilyen gyümölccsel lehet variálni, de csak magában is nagyon finom. Kukoricadarával gluténmentesen is készíthető a grízes túrós kevert süti.

Grízes túrós kevert süti recept, hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 7 evőkanál búzadara / gluténmentesen kukoricadara
  • 7 nagyobb evőkanál tejföl
  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin – olvasztva, langyosan
  • pici só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • nyers vagy fagyasztott gyümölcsöt lehet a tetejére tenni ízlés szerint (én a fele tepsibe tettem)

Grízes túrós kevert sütemény elkészítése:

  1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
  2. Egy másik nagyobb tálban a túrót villával összetöröm és hozzákeverem az összes hozzávalót. Végül a tojások habjával is óvatosan összekeverem.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a túrós masszát, ha gyümölcsösre szeretnénk készíteni, most tesszük rá a gyümölcsöt.
  4. 190°C-on 35-40 perc alatt készre sütöm a grízes túrós sütit.
  5. Langyosra hűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.- langyosan szebben szeletelhető 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük