Ez a cukkinis kukoricás zöldségfasírt, vagy másnéven zöldséges tócsni – kukoricás lepény, egy kiváló vegetáriánus étel. Akár önmagában vagy egy kis tejfölös-fokhagymás mártogatóssal fogyasztva, akár főzelékre feltétként is tálalhatod. Nagyon finom, ízes-ropogós, ráadásul villámgyorsan összeállíthetó.
Ez a recept gluténmentesen is elkészíthető mentes lisztet és zsemlemorzsát használva.
CUKKINIS KUKORICÁS ZÖLDSÉGFASÍRT RECEPT
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 kisebb cukkini
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- kevés petrezselyem zöld
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 tojás
- 2×1 maréknyi reszelt sajt – elhagyható, de finomabb vele
- liszt, zsemlemorzsa fele-fele arányban – amennyit felvesz
- olaj a sütéshez
CUKKINIS KUKORICÁS ZÖLDSÉGFASÍRT/TÓCSNI ELKÉSZÍTÉSE
- A megmosott cukkini végeit levágjuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A konzerv kukoricáról leöntjük a levét, majd egy konyhai darálóban durvára, rusztikusra daráljuk és hozzáadjuk a lereszelt cukkinihez.
- A kukoricás cukkinihez hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, fűszereket (sóból először keveset ), sajtot, tojást és az egészet jól átkeverjük. Hozzákeverünk annyi lisztet-zsemlemorzsát amennyit felvesz, hogy kanállal adagolható legyen, ne essen szét. Kóstoljuk nyersen, ha kell a végén még sózzuk meg.
- Egy közepes méretű serpenyőbe olajat öntünk, kb. egy ujjnyi legyen benne, majd melegítsük fel forróra.
- Egy kanál segítségével halmozzuk a zöldséges masszát a felmelegített olajba és a kanál hátoldalával nyomkodjuk laposra a masszát. Mindkét oldalát közepes hőmérsékleten süssük barnára, ropogósra. Jó étvágyat hozzá!
Tipp: Egy gerezd fokhagymát reszeljünk bele egy pohárnyi joghurtba, vagy tejfölbe, tegyünk hozzá pici sót, borsot és ezzel a mártogatóssal tálaljuk a cukkinis zöldségfasírtot.
Zöldséges Cukkinis Tócsni – gluténmentesen is
Egyszerű krumplis tócsni