gyors csirke brassói

Gyors csirke brassói

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető gyors csirke brassói. Gyakran készítem, mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű, ízletes ebédet. Eltérek egy kicsit a hagyományos brassói aprópecsenyétől, de mégis erre az ételre hasonlít leginkább.

A fokhagyma, só, bors mellé használom még a kotányi görög sültek fűszerkeverékét hozzá, de el is hagyható vagy ízlés szerint más, ízlésünknek megfelelő fűszerkeverékkel helyettesíthetjük.

GYORS CSIRKE BRASSÓI RECEPT

Az adagokat duplázhatjuk, a burgonya, hús arányát is lehet módosítani ízlés szerint.

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • kb. 1-1,2 kg burgonya
  • 4 normál, vagy 2 extrán duci gerezd fokhagyma
  • kevés olaj vagy zsír a dinszteléshez
  • só, bors ízlés szerint
  • kb. 3 teáskanál görög sültek fűszerkeverék, vagy más kedvünkre való pl. magyaros sültek fűszer vagy kevés pirospaprika
  • víz a pároláshoz
  • bő olaj a burgonya sütéséhez

GYORS CSIRKE BRASSÓI ELKÉSZÍTÉSE

  1. A húst megtisztítjuk, kisebb darabokra kockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd hideg vízzel teli tálba félretesszük.
  2. Egy nagyobb, szélesebb edényben, pár evőkanál olajon, elkezdjük dinsztelni a húst fehéredésig, majd, hogy egy kis színt is kapjon, Megborsozzuk és hozzáreszeljük a fokhagymát. Egy-két keverés után, hogy a fokhagyma meg ne égjen, már fel is öntjük annyi vízzel, hogy a húst nagyjából ellepje. Óvatosan sózzuk ( a f.keverék is sós ) és hozzákeverjük a fűszerkeveréket is. Fedő alatt pároljuk a húst tovább.
  3. Miközben a hús párolódik, addig kisebb darabokra szeleteljük a krumplit, utána egy tiszta konyharuhába tesszük, felitatjuk róla a felesleges nedvességet.
  4. Közben figyeljük a húst, ha elfőtte a vizet és még nem puha a hús, akkor ismét öntsünk hozzá kevés vizet, egészen addig pároljuk így, míg teljesen puha lesz a hús és kevés sűrű szaftja marad. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük majd a kisült krumplit. ( Azért elég a kevés szaft, mert a túl sok szaft eláztatja a burgonyát )
  5. Serpenyőben, bő olajban kisütjük több adagban a burgonyát. Papírtörlőre tesszük, majd sózás nélkül a kész húshoz adagoljuk és átkeverjük. Felveszi majd a krumpli a sós, fűszeres pici szaftot. Amikor az összes burgonyát már kisütöttük, hozzákeverjük, jól átforgatjuk és kész is. Kóstoljuk, ha szükséges utólag sózhatjuk még. Salátával, uborkával, csalamádéval, vagy akár görög salátával tálalhatjuk. Jó étvágyat!

TIPP: A burgonyát sütőben szétterítve, kevés olajjal összekeverve is megsüthetjük ropogósra, így elkerülhetjük a bő olajban sütést.

 

További gyors ebéd és vacsora receptek >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük