gyümölcsös muffin recept

Gyümölcsös muffin

Egyszerű, gyors gyümölcsös muffin recept. Nagyon finom, könnyű vaníliás muffin tészta  az alapja.

Használhatunk friss vagy mirelit gyümölcsöket, vagy befőtteket is pl. meggy, barack. Arra figyeljünk, hogy azért ne áztassuk el a muffin tésztát túl sok gyümölccsel.

gyümölcsös muffin

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN RECEPT

  • 3 db tojás
  • 250 g liszt
  • 150 g cukor, vagy – ízléstől és a gyümölcstől függően.
  • 1/4 teáskanál só
  • 175 g (1 doboz) joghurt, vagy 100-150 ml tej
  • 50 ml olaj vagy 60 g vaj
  • vanília
  • kis reszelt citromhéj, esetleg narancshéj (opcionális)
  • 2 teáskanál sütőpor 
  • bármilyen gyümölcs ( kb 2-3 maroknyi ) , esetleg még szeletelt mandula, mák…

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN KÉSZÍTÉSE:

  1. A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
  2. Minden egyéb alapanyagot hozzáadok, az egészet jól átkeverem, ha a tésztájába is szeretnék gyümölcsöt tenni, nemcsak a tetejére, akkor azokat is lazán forgatva hozzáadom.
  3. Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 2 nagy evőkanállal, nagyjából a muffin papír 2/3 részéig. A tetejükre is gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát stb szórok.
  4. 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan, nagyjából 12-15 perc alatt megsülnek a gyümölcsös muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom.

Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.

gyümölcsös muffin recept

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN RECEPT

  • 3 db tojás
  • 250 g liszt
  • 150 g cukor, vagy – ízléstől és a gyümölcstől függően.
  • 1/4 teáskanál só
  • 175 g (1 doboz) joghurt, vagy 100-150 ml tej
  • 50 ml olaj vagy 60 g vaj
  • vanília
  • kis reszelt citromhéj, esetleg narancshéj (opcionális)
  • 2 teáskanál sütőpor 
  • bármilyen gyümölcs ( kb 2-3 maroknyi ) , esetleg még szeletelt mandula, mák…

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN KÉSZÍTÉSE:

  1. A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
  2. Minden egyéb alapanyagot hozzáadok, az egészet jól átkeverem, ha a tésztájába is szeretnék gyümölcsöt tenni, nemcsak a tetejére, akkor azokat is lazán forgatva hozzáadom.
  3. Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 2 nagy evőkanállal, nagyjából a muffin papír 2/3 részéig. A tetejükre is gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát stb szórok.
  4. 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan, nagyjából 12-15 perc alatt megsülnek a gyümölcsös muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom.

Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.

gyümölcsös muffin recept

Kérlek kövess és Like-olj, ha tetszett >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük