Egyszerű, gyors gyümölcsös muffin recept. Nagyon finom, könnyű vaníliás muffin tészta az alapja.
Használhatunk friss vagy mirelit gyümölcsöket, vagy befőtteket is pl. meggy, barack. Arra figyeljünk, hogy azért ne áztassuk el a muffin tésztát túl sok gyümölccsel.
GYÜMÖLCSÖS MUFFIN RECEPT
- 3 db tojás
- 250 g liszt
- 150 g cukor, vagy – ízléstől és a gyümölcstől függően.
- 1/4 teáskanál só
- 175 g (1 doboz) joghurt, vagy 100-150 ml tej
- 50 ml olaj vagy 60 g vaj
- vanília
- kis reszelt citromhéj, esetleg narancshéj (opcionális)
- 2 teáskanál sütőpor
- bármilyen gyümölcs ( kb 2-3 maroknyi ) , esetleg még szeletelt mandula, mák…
GYÜMÖLCSÖS MUFFIN KÉSZÍTÉSE:
- A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
- Minden egyéb alapanyagot hozzáadok, az egészet jól átkeverem, ha a tésztájába is szeretnék gyümölcsöt tenni, nemcsak a tetejére, akkor azokat is lazán forgatva hozzáadom.
- Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 2 nagy evőkanállal, nagyjából a muffin papír 2/3 részéig. A tetejükre is gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát stb szórok.
- 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan, nagyjából 12-15 perc alatt megsülnek a gyümölcsös muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom.
Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.
GYÜMÖLCSÖS MUFFIN RECEPT
- 3 db tojás
- 250 g liszt
- 150 g cukor, vagy – ízléstől és a gyümölcstől függően.
- 1/4 teáskanál só
- 175 g (1 doboz) joghurt, vagy 100-150 ml tej
- 50 ml olaj vagy 60 g vaj
- vanília
- kis reszelt citromhéj, esetleg narancshéj (opcionális)
- 2 teáskanál sütőpor
- bármilyen gyümölcs ( kb 2-3 maroknyi ) , esetleg még szeletelt mandula, mák…
GYÜMÖLCSÖS MUFFIN KÉSZÍTÉSE:
- A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
- Minden egyéb alapanyagot hozzáadok, az egészet jól átkeverem, ha a tésztájába is szeretnék gyümölcsöt tenni, nemcsak a tetejére, akkor azokat is lazán forgatva hozzáadom.
- Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 2 nagy evőkanállal, nagyjából a muffin papír 2/3 részéig. A tetejükre is gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát stb szórok.
- 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan, nagyjából 12-15 perc alatt megsülnek a gyümölcsös muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom.
Kb. 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.