Egyszerű, gyors muffin alapreceptem, amit most gyümölcsökkel készítettem el. Nagyon finom, könnyű vaníliás, friss… Használhatunk friss vagy mirelit gyümölcsöket, vagy befőtteket is pl. meggy, barack . Arra figyeljünk, hogy azért ne áztassuk el a muffin tésztát túl sok gyümölccsel.

 

Gyümölcsös muffin recept:

  • 3 db tojás 
  • 250 g liszt
  • 150- 200 g cukor – ízléstől és a gyümölcstől  függően.
  • 1/4 teáskanál só
  • 175 g (1 doboz) joghurt 
  • 75 ml olaj vagy 80 g vaj 
  • vanília
  • kis reszelt citromhéj, esetleg narancshéj (opcionális)
  • 2 teáskanál sütőpor ( 1 csomag ) 
  • bármilyen gyümölcs ( kb 2-3 maroknyi ) , esetleg még szeletelt mandula, mák…




Gyümölcsös muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítem 170-180 °C-ra. A tojásokat feltöröm egy mélyebb tálba és a cukorral krémes, világos állagúra keverem a robotgéppel.
  2. Minden egyéb alapanyagot hozzáadok a gyümölcsöt ha a tésztájába is szeretnénk tenni azt is hozzákeverem és az egészet átkeverem.. Ha a tésztájába szeretnék csokit is tenni, akkor beleforgatok egy nagy marék durvára vágott csokit.
  3. Muffin papírral bélelt muffin tepsibe teszek a tésztából kb 2 nagy evőkanállal kb a muffin papír 2/3 részéig. A tetejükre is gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát stb.
  4. 170-180°C-os sütőben készre sütöm a muffinokat. Villával átszúrva ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje. Gyorsan kb 12-15 perc alatt megsülnek a gyümölcsös muffinok. Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyom. Kb 16-20 db muffin lesz a megadott mennyiségből. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.

 

muffin

gyümölcsös muffin