MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

házi májkrém

Házi Májkrém – ízletes, jól kenhető

Nagyon szeretjük ezt a házi májkrémet, házi májpástétomot. Egyszerű recept.

Tíz perc munka és kapunk egy nagy adag házi májkrémet, amire rá lehet járni….és nincs telerakva tartósítószerrel, az íze meg isteni.

A hétköznapokban általában csirkemájat használok, de természetesen lehet kacsa-vagy libamájból is készíteni. Egyszerűen csak lesüthetjük és a zsírban hagyva szeletelve fogyasszuk, vagy pépesre apríthatjuk és májkrémként tálaljuk.

Érdemes kipróbálni, lágy, jól kenhető, ízletes házi májkrém 🙂 paleo májkrém

 

Házi májkrém recept:

  • 500 g csirkemáj, vagy kacsa-libamáj
  • 300 g kacsa vagy libazsír
  • 1 normál teáskanál só ( ha valaki sósabban szereti másfél teáskanál )
  • 2 gerezd fokhagyma egészben ( elhagyható, ha valaki nem szereti)
  • kicsi bors
  • (egyéb fűszerek ízlésnek megfelelően – én mást nem teszek hozzá)




Házi májkrém elkészítése:

  1. Megtisztítom a májat, és nagyobb darabokban hagyom. Megpucolok két nagyobb gerezd fokhagymát.
  2. Egy kisebb, mély lábosban elkezdem melegíteni a kacsazsírt és ahogy olvad már teszem is hozzá a májat és egészben a fokhagymákat. A sót nem tesszük hozzá.
  3. Készre sütöm alacsonyabb lángon a májat. Pár perc alatt megvan csirkemájnál. Kívül kicsit sült, belül is már átsült, de még omlós, puha állapotban kész is.
  4. Egy nagyobb aprítógépben még melegen összeaprítom pépesre a májat a fokhagymákkal, zsírral, sóval, borssal együtt. Beleöntöm egy mélyebb tálba és miután kihűlt hűtőbe teszem letakarva. Ha nem szeretnénk aprítani, akkor csak vegyük ki a fokhagymákat és a májat a zsírral öntsük egy mélyebb tálba és úgy hagyjuk kihűlni. Én nem szeretem használni a botmixert a pépesítésre, mert más lesz az állaga( szerintem kicsit nyúlós) , ezért csak aprítógépben pépesítem krémesre!! A végeredmény nagyon finom ízletes, nem fojtós, kellően lágy májkrém….Jó étvágyat!

Szólj hozzá!