ír szódás kenyér recept

Ír szódás kenyér

A tavalyi év nagy kenyérsütései közepette többféle kenyeret készítettem  és így sor került az ír szódabikarbónás paraszt kenyérre is. Kellemes, belül puha állagú, kívül ropogós kenyér lett belőle, kicsit más mint a hagyományos kenyér.

Ha nincs élesztőnk, vagy időnk a kelesztéssel várni, nincs kedvünk boltba menni, akkor az ír szódás kenyér  egy remek lehetőség, hogy friss, meleg kenyér kerüljön az asztalunkra. 5 perc alatt összeállítható és már süthetjük is.

Ír szódás kenyér recept:

  • 500 g liszt
  • 450 g kaukázusi kefir, kb 3,5 dl
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Ír szódás kenyér elkészítése:

  1. Minden hozzávalót egy mély tálban összekeverünk.
  2. Egy sütőtálra vagy tepsire sütőpapírt teszünk, enyhén belisztezzük és ráborítjuk a kenyérmasszát. Lisztes kézzel kicsit megformázzuk és egy késsel bevágjuk a kenyér tetejét keresztben.
  3. 190-200°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

ír szódás kenyér recept

Még több kenyér recept.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük