vegán nyers lecsó recept

Vegán nyers lecsó recept

Ha igazán könnyű, egészséges, vitamindús nyers ételre vágysz a tavaszi, nyári hőségben akkor készítsd el a vegán nyers lecsót. Nagyon egyszerű, pár perc alatt elkészíthető ebéd vagy vacsora. Érett, szép egészséges zöldségekre lesz hozzá szükség, valamint kevés beáztatott napraforgómagra, fűszerekre és egy erősebb turmix- vagy aprítógépre.

A nyerskonyhában a magvakat be szokták áztatni, hogy aktiválják a benne levő hasznos tápanyagokat és megkönnyítsék az emészthetőségüket. Áztatás során aktiválódik a fitáz enzim, ami lebontja a fitinsavat, mely gátolná a tápanyagok felszívódását. Érdemes tehát 4-8 órára beáztatni a napraforgómagokat mielőtt fogyasztanánk. Az áztatóvizet ne használjuk fel!

A nyers lecsó alapját a parikás, paradicsomos, hagymás saláta adja, a szaftosságot a finom paradicsomos szósz, a fúszeres kolbászt pedig a fűszeres, ropogós napraforgómag helyettesíti.

VEGÁN NYERS LECSÓ RECEPT

     

      • magos feltét:

           

            • pár maréknyi napraforgómag ( beáztatott )

            • kis kanál füstölt paprika

            • magyaros fűszer vagy ízlés szerinti fűszerek, kevés só

        • szósz:

             

              • 1 paprika ( tv vagy kápia )

              • 2 közepes paradicsom

              • 5-6 db aszalt paradicsom, lehet az olajos is lecsöpögtetve

              • ( lehet kevés fűszeres napraforgó magot is tenni a szószba )

          • saláta:

               

                • 4 nagyobb paprika

                • 2 közepes paradicsom

                • kevés hagyma ( kisebb méretű hagyma fele )

          VEGÁN NYERS LECSÓ ELKÉSZÍTÉSE

             

              1. A napraforgómagot előre 4-8 órával beáztatjuk, majd leöntjük róla az áztatóvizet, átmossuk. Hozzákeverjük a fűszereket, sót, a füstölt őrölt paprika remek ízt ad hozzá. Így összekeverve félretesszük.

              1. A szósz összetevőit kisebb darabokra vágjuk. Tegyünk hozzá kevés sót, vagy az előzőleg elkészített fűszeres magból egy keveset és turmixoljuk össze. Kóstoljuk, ha kell még sózzuk meg.

              1. A salátához szükséges paprikát, hagymát, paradicsomot vágjuk kisebb darabokra.

              1. Csak tálaláskor keverjük össze a szószot a salátával, magokkal, hogy megmaradjon roppanósnak, frissnek a paprika, paradicsom, ha előre készítjük, akkor hűtőben tároljuk. Tálaláskor tegyünk egy adag paprika salátát a tányérra, öntsük le annyi szósszal amennyivel szívesen fogyasztanánk és roppanós, ízes elemként szórjuk rá a fúszeres napraforgómagot.

            Tipp: A fűszeres magokat és a szószt bármilyen más salátához remekül fel lehet használni.

            További vegán receptek >>

            Vélemény, hozzászólás?

            Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

            fokhagymás sajtos rúd
            Sós sütemények
            Mesi

            Fokhagymás sajtos rúd

            Nagyon egyszerű gyors, és nagyon finom omlós fokhagymás sajtos rúd recept. Összeállítás után 15 perc pihentetés után már nyújthatjuk, süthetjük. Remek sós vendégváró, fűszeres snack egy pohár ital mellé, vagy a reggeli kávé, tea mellé….Természetesen fokhagyma nélkül egyszerű sajtos rúdnak is készíthető, vagy akár fűszerekkel variálható. Sós, ropogós finomság.

            Tovább olvasom >
            szalámis pizza recept
            Egyszerű ételek
            Mesi

            Szalámis pizza

            Finom, ízletes szalámis pizza, eredeti pizza alaptészta recepttel. A tészta vastagságát ízlés szerint variálhatod, tejfölös alappal is készítheted.

            Tovább olvasom >
            kakaós banánkenyér
            Édes sütemények
            Mesi

            Kakaós banánkenyér

            A kakaós banánkenyér tényleg 5 perc alatt előkészíthető desszert. Amkor több jól megérett banánunk van, akkor szuper banánmentő gyors süti a banánkenyér.

            Tovább olvasom >