Csak 3 összetevő kell ehhez a finom, ropogós mogyoróvajas gluténmentes kekszhez, illetve még egy kis étkezési keményítő, de ez el is hanyagolható. A kekszet a hűtőben unatkozó mogyoróvaj ihlette, mivel a gyerekek lelkesedése alábbhagyott a mogyoróvaj iránt. Sajnáltam volna kidobni, a neten sok helyen keringő mogyoróvajas keksz receptet én is kipróbáltam. Érdemes volt..finom lett és el is fogyott ez mogyoróvajas finomság 🙂
Mogyoróvajas keksz recept:
- 20 dkg mogyoróvaj – amerikai mogyoróvaj, nem nutella!
- 20 dkg cukor – szerintem ez sok, 10-15 dkg elég!!!
- 1 db L- es tojás
- 3 csapott evőkanál gluténmentes étkezési keményítő, pici fahéj – de ezek nélkül is lehet készíteni
Mogyoróvajas keksz elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lecsípünk belőle diónyi darabokat. Gombócokká formázzuk a kezünkkel és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
- Egy villa segítségével lelapítjuk és 180°C-os előmelegített sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt a mogyoróvajas kekszeket.