A kakaós piskóta kicsit felturbózott változata a kakaós kevert süti. Nagy előnye ennek a sütinek, hogy mint általában a kevert sütik, ez is 5 perc alatt összeállítható gyors süti. Lényegében egy tálban összekeverünk mindent és már süthetjük is. A gyerekek mostanában csokimázzal szeretik igazán, ezért ezzel készítettem, de elhagyható.
Még melegen vanília fagyival is nagyon finom,mlekvárral is megkenhetjük mint a sacher tortát. Tortaformában is készíthetjük (24-26cm átmérőjűt használjunk hozzá )
Hétvégére gyors desszertnek, máz nélkül kirándulásra is vihetjük magunkkal és persze suliba, uzsonnás dobozba is tehetünk belőle a szendvics, gyümölcs mellé házi nasinak.
Kakaós kevert süti recept:
- 6 db tojás
- 150 g liszt
- 40 g cukrozatlan kakaópor ( fekete kakaóport használtam )
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/3 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 150 g vaj vagy sütőmargarin
- tetejére:
- egy tábla tejcsoki ( kb 100g )
- 3-5 evőkanál tej
Tipp: Lehet a tésztához egy kis pohár joghurtot is keverni, akkor elég 5 tojás is és 7 dkg vaj/margarin.
Kakaós kevert elkészítése:
- A tojásokat egy tálban a cukorral habosra, világosra keverjük a robotgéppel. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, kakóport és a többi összetevőt ( a vajat olvasztva, de nem forrón ), majd átkeverjük a robotgéppel.
- Sütőpapírral bélelt (25×30 cm-es ) tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e süti, ha nem ragad rá a tészta kész is. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki. Sütőből kivéve hűlni hagyjuk
- A csokoládét kevés tejjel (3-5 evőkanál ) mikróban, vagy vízgőz felett felmelegítjük annyira, hogy kenhető állapotú legyen. Rásimítjuk a kihűlt piskótára a csokit és ízléstől függően még így langyosan, vagy kihűlve tálaljuk.
További gyors kevert süti receptek.