Igazi megúszós, de nagyon finom desszert, a gyors nutellás süti leveles tésztából. Ezt a desszertet bármilyen alkalomra elkészítheted: hétvégi sötinek, suliba nasinak a gyümölcs, szendvics mellé, gyors vendégvárónak, de akár ünnepi süteménynek is.
Bármilyen alakban szaggathatod a tésztát és töltheted nutellával, például kis nutellás croissant vagy csavart, párna, egyéb alakban is készítheted. Én most téglalapokat vágtam a tésztából, azokat tovább vágtam átlósan, és az így kapott háromszögeket töltöttem meg nutellával és tekertem, hajtogattam.
Nutellából nem kell túl sok egy-egy sütibe, mivel a tészta vékony a nutella pedig tömény. Fontos, ha szeretnéd, hogy a sütinek másnapra megmaradjon a ropogós, leveles állaga, akkor a kész süteményeket ne fedd le pl. folpackkal, mert akkor meg fog puhulni. Inkább csak lazán takard le szalvétával.
GYORS NUTELLÁS SÜTI LEVELES TÉSZTÁBÓL RECEPT
- 1-2 csomag leveles tészta 300-500 g
- 1 kisebb üveg nutella
- 1 db tojás, 1 csipet só
- 1 evőkanál tej – elhagymató
- kevés porcukor, ízlés szerint
GYORS NUTELLÁS SÜTI ELKÉSZÍTÉSE:
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A leveles tésztát vákonyra nyújtjuk, ha már eleve kinyújtott tésztát vettünk, akkor csak kitekerjük. Felvágjuk ízlés szerint kisebb-nagyobb négyzetekre, téglalapokra.
- Átlósan elvágjuk őket, így háromszögeket kapunk. Mindegyik közepébe, vagy egyik sarkához közel egy kisebb kanál nutellát teszünk, majd feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sütiket. Lekenjük egy csipet sóval elkevert felvert tojásba, én egy evőkanál tejet is adtam hozzá, de ez elhagyható. (Ez a pici csipet só kicsit ellensúlyozza az édes ízeket.)
- 200 fokon szép barnára sütjük a sütiket középső álláson, lehet légkeverést, vagy alsó-felső sütési módot is használni. Általában a sütés elején légkeverést használok, majd később áttérek az alsó-felső sütésre, de mindenkinek más a sütője, ki kell tapasztalni a megfelelő sütési módot. Nagyjából 15 perc alatt megsülnek a nutellás sütik. A kész sütiket ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy el is hagyhatjuk ezt.
A kihűlt nutellás süteményeket csak lazán takarjuk le pl. szalvétával, folpackot inkább ne használjuk, mert akkor elveszti a ropogós állagát és megpuhul, így viszont másnap is ropogós marad.

További leveles tészta receptek >>
Ha kedveled a nutellás sütiket, akkor próbáld ki a nutellás croissant kelt tésztából receptet, a nutellás csigát ami pihe-puha péksüti, és a nutellás rugelachban sem fogsz csalódni, amit a mascarponés, vajas tészta tesz különlegessé.