mobilkaszino mesinasi.hu

Királyi kastélyok, szigetek, pálmafák és mobil kaszinó a riói karneválon

A farsang ideje alatt Rio de Janeiro a karnevál fővárosává válik. Nemcsak a lélegzetelállító kosztümök és különböző dekorációk ejtik ámulatba az embert, hanem legalább annyira, a több száz táncos is, aki felvonul ezen a nagyszabású eseményen. A karnevál hat napig tart, most nem szeretnék belemenni a különféle technikai részletekbe, és az egész fesztivál szervezési részébe, inkább a saját élményemet szeretném megosztani veletek.

Nagy álmom volt, hogy kijussak a riói karneválra. Több, mint négy hónappal az indulás előtt megvettük a repülőjegyet, és lefoglaltuk a szállást is. Olyan szállást szerettünk volna, ami nagyjából a városközpontban helyezkedik el, közel a karneválhoz. Meg is találtuk a számunkra legmegfelelőbb lakást, egy airbnb típusú lakást, saját kis konyhával és egy szép kis erkéllyel, ami az egyik főútra néz. Bingo! A zsalus ablakok már csak ráadások voltak.

A karnevált 1928 óta rendezik meg Brazíliában ebben a formában. 1840-ben volt az első év, amikor a résztvevők jelmezekben vettek részt a felvonuláson, 1855-ben pedig már lovasszekéren a legpompásabb kosztümökben jelentek meg a gazdagabb résztvevők.

A szivárvány színeiben pompázó, mesébe illő jelmezek csak még tökéletsebbé teszik a látványt

Muszáj kitérnem a jelmezekre. Biztosan mindenki látta már tévében és fotókon a riói karnevált, és a szerencsésebbek élőben is. Rengeteg ismeretterjesztő videót és filmet megnéztem erről az eseményről, azonban semmi sem tükrözi igazán azt a varázslatot, amit ez a karnevál élőben nyújt a résztvevőknek és a nézőknek. A csillogás és a pomba egyszerűen annyira ámulatba ejtő, hogy nem hiszem, hogy létezik még a világon ennél fényűzőbb esemény.

A jelmezekről fontos elmondani, hogy szinte mindegyik jelmez, amit a táncosok viselnek egyedi darab, és direct a karneválra készült. A résztvevők már hónapokkal a karnevál előtt elkezdenek készülni. A táncosok lázasan gyakorolják a precíz koreográfiát, aminek kulcsfontosságú szerepe van. Olyan sokan vannak egyszerre a színen, hogy ha valaki elhibázza a lépést, az óhatatlanul a többi táncos betanult mozdulatait is alááshatja. Ezért van szükség a tehetség mellett, a hosszas felkészülésre és önfegyelemre is.

Tehát a jelmezek egyediek, és a legtöbb darab kézzel készült. Ha az alapt, mondjuk egy szoknyát vagy egy melltartót meg is vásárolnak, ezek további díszítése heteket vagy hónapokat is igénybe vehet. A karneváli jelmezekre az élénk színek a jellemzőek, a tollak, ékkövek, flitterek, a tüll, a lycra, a glitter, szóval minden, ami pompás, csillogó és figyelemfelkeltő ✨. Az egyediség a cél, a felhőtlen szórakozás és a tánc. Ezek a jelmezek nagyon keveset takarnak a nő táncosok testéből, ezért nagyon fontos, hogy minőségi, strapabíró anyagból készüljenek, és a cipzárak, fűzők és pántok is erősek legyenek.

A karneváli járművek valóságos csodabogarak

A jelmezek mellett a karnevál utcáin végiggördülő járművek nyújtják a legintenzívebb ámulatot. Egyszerűen képtelenségnek tűnik, hogy ezek működő, kerekeken guruló, motorral rendelkező járművek legyenek. És mégis! A felvonulók általában utánfutós vagy platformos autókat használnak, de lovasszekerek, kisebb autók és kamionok is előfordulnak.

A személyes favoritom egy mobil kaszinó volt, ami egy autó hosszabb utánfutóján volt kialakítva. Átlátszó plexivel volt borítva, és szinte az összes kaszinókra jellemző elem fel volt sorakoztatva. Volt pókerasztal, félkarú rabló és bingo is, és a táncosok tematikus jelmezeket viseltek, az egész varázslatos volt. Amikor az egyik koreográfiája az volt, hogy megnyerte a jackpotot, hatalmas konfetti áradat robbant ki, és a többi táncossal együtt lendületes szambába kezdtek. Szóval a mobil kaszinó járgány vitte a pálmát nálam, ez nem vitás!

A másik kedvenc egy kastély volt, egy magas toronnyal. Igazából nem is tudom, hogy tudták úgy ráépíteni az autóra a tornyot, hogy ne dőljön el, és biztonságos legyen. Ugyanis a kastélytoronyban egy gyönyörű királylány is volt, aki leengedte a toronyból a hosszú, szőke hajfonatát. Egy sárkány őrizte a tornyot, vagyis igazából egy hatalmas sárkányfej volt, ami a kastély után haladó járműre volt ráépítve, és tüzet is okádott. Hihetetlen volt az egész!

A harmadik jármű egy guruló sziget volt, valódi pálmafákkal, homokkal és egy sziklával, amin egy mesebeli hableány sütkérezett. A koreográfia szerint a hableány azt kívánja, bárcsak neki is lábai lehetnének az uszonyok helyett. Amikor teljesül a kívánsága, olyan szédületes táncba kezd, és a társaival olyan precíz koreográfiát visz véghez, hogy eláll az ember lélegzete is.

Elragadó volt az egész, nagyon visszavágyom. Szerencsére nagyon jutányos áron tudtam jegyet vásárolni a velencei karneválra, úgyhogy ezt is megnézem, és a várost is, még úgysem voltam Velencében. Két legyet egy csapásra, bingo! Bízom benne, hogy legalább ilyen felejthetetlen élményt tud nyújtani, mint a riói karnevál, mert ezt nehéz lesz felülmúlni. Teljesen más kultúrákról van szó, így számos eltérés lesz, de az eddig szerzett információim alapján, nagyon sok a hasonlóság is. Mindenesetre alig várom. Éljenek a karneválok!

(szponzorált tartalom)

Fotó: Canva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék