Egy gyors, egyszerű narancsos mascarponés pohárkrém. Pár perc és máris kész a könnyű desszert. kb 4 adag lesz a megadott mennyiségből. Gyors vendégvárónak, vagy otthon a családnak. A gyerekek miatt és alkoholmentesen készítettem, de leírom az alkoholos változatát is.

Narancsos mascarponés pohárkrém recept, hozzávalók kb 4 személyre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg babapiskóta
  • 2 db L-es tojás
  • 6 dkg porcukor vagy darált nádcukor
  • 2 dl narancslé (alkoholos változatban: 1 dl narancslé és 1 dl narancslikőr)
  • pici fahéj
  •  
  • nyers narancsot is lehet tenni bele ízlés szerint
  • díszítéshez pl: fahéj, barna cukor, karamella, kandírozott narancshéj stb.

Narancsos mascarponés pohárkrém elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét egy tálban kemény habbá verjük robotgéppel. A tojások sárgáját a mascarponéval és 6 dkg porcukorral szintén összekeverjük a robotgéppel.
  2. A felvert tojásfehérje egy részét a mascarponés krémhez tesszük és összekeverjük, Majd a többi fehérje habot is hozzákeverjük, de már óvatosan keverve, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A narancslét, vagy az alkoholos narancslét kiöntjük egy mélytányérba. A babapiskótát kettétörjük és a darabkákat egyesével !!! a narancslébe mártjuk gyors mozdulattal mindkét oldalukat belemártva. Fontos, hogy csak épphogy belemártsuk a narancslébe és ne áztassuk el a piskótát!!
  4. Az előkészített poharakba teszünk 2 db bemártott félbetört piskótát, majd egy kis krémet. Azután ismét 2 db kettétört bemártott piskótát és krémet.

Díszítésnek a tetejére teszünk egy kis mártott piskótát és barna cukrot, narancshéjat, narancsot, fahéjat ízlésünknek megfelelően. Tálalásig hűtőben tartjuk. Hamar megpuhul, fél-egy óra elég neki és kész is a narancsos mascarponés pohárkrém.