Egy gyors, egyszerű narancsos mascarpone pohárkrém. Pár perc és máris kész a könnyű desszert. kb 4 adag lesz a megadott mennyiségből. Gyors vendégvárónak, vagy otthon a családnak. A gyerekek miatt és alkoholmentesen készítettem, de leírom az alkoholos változatát is. Akár narancsos tiramisu is készíthető belőle. Ötletnek, az alaprecept: tiramisu
Nyáron friss édes eperből, gyümölcsökből készíthetünk epres mascapone krémet, a tiramisut pedig szintén elkészíthetjük pohárkrémnek. is .
Próbáld ki a sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisut is, családi kiszerelében.
Narancsos mascarponés pohárkrém recept, kb. 2-3 személyre:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg babapiskóta
- 2 db L-es tojás
- 6 dkg porcukor vagy darált nádcukor
- 2 dl narancslé (alkoholos változatban: 1 dl narancslé és 1 dl narancslikőr)
- pici fahéj
- nyers narancsot is lehet tenni bele ízlés szerint
- díszítéshez pl: fahéj, barna cukor, karamella, kandírozott narancshéj stb.
Narancsos mascarpone pohárkrém elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét egy tálban kemény habbá verjük robotgéppel. A tojások sárgáját a mascarponéval és 6 dkg porcukorral szintén összekeverjük a robotgéppel.
- A felvert tojásfehérje egy részét a mascarponés krémhez tesszük és összekeverjük, Majd a többi fehérje habot is hozzákeverjük, de már óvatosan keverve, hogy ne törjük össze a habot.
- A narancslét, vagy az alkoholos narancslét kiöntjük egy mélytányérba. A babapiskótát kettétörjük és a darabkákat egyesével !!! a narancslébe mártjuk gyors mozdulattal mindkét oldalukat belemártva. Fontos, hogy csak épphogy belemártsuk a narancslébe és ne áztassuk el a piskótát!!
- Az előkészített poharakba teszünk 2 db bemártott félbetört piskótát, majd egy kis krémet. Azután ismét 2 db kettétört bemártott piskótát és krémet.
Díszítésnek a tetejére teszünk egy kis mártott piskótát és barna cukrot, narancshéjat, narancsot, fahéjat ízlésünknek megfelelően.
Tálalásig hűtőben tartjuk. Hamar megpuhul, fél-egy óra elég neki és kész is a narancsos mascarpone pohárkrém.