MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

meggyes kevert süti

Meggyes süti

Könnyű, ízletes, gyorsan elkészíthető, nem száraz meggyes kevert süti recept. Nyári szezonban friss meggyel vagy meggybefőttel is készíthetjük.

Meggyes süti recept, hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 17 dkg Ráma margarin vagy vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/3 teáskanál só
  • 35-40 dkg meggy
  • durvára vágott diót is tehetünk a tetejére

Meggyes süti elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Egy nagyobb tálban egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, világosra keverjük a robotgéppel. Utána fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőpor, olvasztott, de kihűlt vajat. Az egészet összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb 20x35cm-es tepsi ) és a tetejére halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet és a durvára vágott diót.
  4. 170-180°C-on alsó-felső sütésnél kb 25-30 perc alatt készre sütjük a meggyes piskótát.Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.
  5. Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük, hogy át tudjon szellőzni a sütemény. Porcukorral meghintve tálaljuk.

meggyes kevert süti

 

 

 

Szólj hozzá!