Könnyű, ízletes, gyorsan elkészíthető, nem száraz meggyes kevert süti recept. Nyári szezonban friss meggyel vagy meggybefőttel is készíthetjük.

 

 

Meggyes süti recept, hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 17 dkg Ráma margarin vagy vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/3 teáskanál só
  • 35-40 dkg meggy
  • durvára vágott diót is tehetünk a tetejére

Meggyes süti elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Egy nagyobb tálban egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, világosra keverjük a robotgéppel. Utána fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőpor, olvasztott, de kihűlt vajat. Az egészet összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb 20x35cm-es tepsi ) és a tetejére halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet és a durvára vágott diót.
  4. 170-180°C-on alsó-felső sütésnél kb 25-30 perc alatt készre sütjük a meggyes piskótát.Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.
  5. Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük, hogy át tudjon szellőzni a sütemény. Porcukorral meghintve tálaljuk.

meggyes piskóta-gyors-süti

meggyes piskóta

meggyes piskóta

meggyes kevert piskóta( k