Könnyű, ízletes, gyorsan elkészíthető, nem száraz meggyes kevert süti recept. Nyári szezonban friss meggyel vagy meggybefőttel is készíthetjük.
Meggyes süti recept, hozzávalók:
- 5 db tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 17 dkg Ráma margarin vagy vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1/3 teáskanál só
- 35-40 dkg meggy
- durvára vágott diót is tehetünk a tetejére
Meggyes süti elkészítése:
- 180°C-ra előmelegítjük.
- Egy nagyobb tálban egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, világosra keverjük a robotgéppel. Utána fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőpor, olvasztott, de kihűlt vajat. Az egészet összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb 20x35cm-es tepsi ) és a tetejére halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet és a durvára vágott diót.
- 170-180°C-on alsó-felső sütésnél kb 25-30 perc alatt készre sütjük a meggyes piskótát.Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.
- Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük, hogy át tudjon szellőzni a sütemény. Porcukorral meghintve tálaljuk.