Az amerikai káposztasaláta vagyis a coleslaw. Sokan az egyik gyorséttermi lánc ( kfc ) kínálatából ismerik ezt a remek salátát, házi változata nekem még jobban ízlik. Nagyon finom és gyorsan elkészül.
Télen-nyáron érdemes elkészíteni, amikor csak kapunk a boltban szép fejes káposztát, de ha szezonja van, pláne ne hagyjuk ki. Vendéglátáskor is érdemes elkészíteni, hiszen előre lehet vele dolgozni. Tökéleseten illik a corn flakes csirkemellhez. Nyáron nagyon jól passzol ez a saláta a grillezett húsokhoz is, de bármilyen sült húshoz, pl. sült tarjához vagy rántott húshoz, zöldséghez. Fűszeres, sült édesburgonyához, tepsis, ropogósra sült krumplihoz is kiváló, akár könnyű húsmentes fogásnak is.
A receptje nagyon egyszerű, egy átlagos háztartásban szinte minden megtalálható hozzá.
Coleslaw recept:
- 500 g durvára reszelt fejes káposzta
- 150 g répa ( 1 nagy vagy 2 kisebb )
- 1 közepes fej hagyma
- 1, 5 enyhén púpos teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál méz
- 1 púpos teáskanál mustár
- 5 púpos evőkanál majonéz
- 5-6 púpos evőkanál tejföl ( 20%-os )
Coleslaw elkészítése:
A megmosott káposztát és a megpucolt répát durvára reszeljük és egy mély tálba tesszük. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát is.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Alaposan összekeverjük az egészet és kóstoljuk. Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük még, ha szükséges. Több tejföl, majonéz nem kell hozzá, mert a zöldségek levet eresztenek a só hatására és az pont elegendő lesz, mire tálaljuk a salátát.
Hűtőbe téve legalább egy órát, vagy akár egy éjszakát állni hagyjuk a kész salit, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt átkeverjük és már kínálhatjuk is.
A szezámmagos rántott csirkemell tökéletes frissensült a káposztasaláta mellé.
Egy finom ropogós tepsis csirke mellé is kiváló köret ez a ropogós saláta.
További egyszerű étel receptek >>
2 Responses
Én a coleslaw államában lakom és ez a te recepted nagyon hasonlít az eredetihez … amibe tesznek 2 kiskanál alma ecetet is ….
Köszi, kipróbálom majd azzal is. 🙂