MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

gyors sós rúd - gluténmentes-gyors-süti

Gyors sós rúd – gluténmentes

Ezt a gyors, egy nagy tepsire való receptet a maradék juhtúró ihlette. A sütések közepette kifogytam a búzalisztből, így kukoricaliszttel készítettem. Tényleg 5 perc gyors szaggatás és sütés.

Gyors gluténmentes sós rúd hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 7 dkg juhtúró
  • esetleg pici só – de óvatosan a túró már sós
  • 3 evőkanál szilárd vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • tetejére: 1 evőkanál tejföl elkenve és szezámmag
  • ( nekem inkább ropis állagú lett, aki inkább omlósabbat szeretne az tegyen a tésztájába 1 tojás sárgáját és 1 mokkáskanál sütőport )

Gyors gluténmentes sós rúd elkészítése:

1, Egy tálban összekeverünk mindent, kivéve az 1 evőkanál tejfölt és a szezámmagot.

2, Kinyújtjuk, vékonyra kb 3 mm-esre és szaggatjuk derelyevágóval. Előmelegítjük a sütőt 180-200°C-ra

3, Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat, megkenjük a tejföllel, szórjuk a szezámmaggal.

4, Megsütjük kb. 180-200°C-on, alsó-felső sütésnél kb. 15 perc alatt.

gyors sós rúd - gluténmentes

Szólj hozzá!