gyors sós rúd - gluténmentes-gyors-süti

Gyors gluténmentes sós rúd

Gyors gluténmentes sós rúd. Ezt a gyors, egy nagy tepsire való receptet a maradék juhtúró ihlette. A sütések közepette kifogytam a búzalisztből, így kukoricaliszttel készítettem. Tényleg 5 perc gyors szaggatás és sütés.

Tehetünk sajtot is tetejére, vagy ízlés szerint lenmagot, mákot, köménymagot. 

Gyors gluténmentes sós rúd hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 7 dkg juhtúró
  • esetleg pici só – de óvatosan a túró már sós
  • 3 evőkanál szilárd vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • tetejére: 1 evőkanál tejföl elkenve és szezámmag
  • ( nekem inkább ropis állagú lett, aki inkább omlósabbat szeretne az tegyen a tésztájába 1 tojás sárgáját és 1 mokkáskanál sütőport )

Gyors gluténmentes sós rúd elkészítése:

1, Egy tálban összekeverünk mindent, kivéve az 1 evőkanál tejfölt és a szezámmagot.

2, Kinyújtjuk, vékonyra kb 3 mm-esre a tésztát és derelyevágóval szaggatjuk csíkokra, kis rudakra. Előmelegítjük a sütőt 180-200°C-ra

3, Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat, megkenjük a tejföllel, szórjuk a szezámmaggal. Megkenhetjük tojással is és szórhatunk rá sajtot is, köménymagot stb.

4, Előmelegített sütőben megsütjük 180-200°C-on, alsó-felső sütési módnál, nagyjából 15 perc alatt.

gyors sós rúd - gluténmentes

További gluténmenetes receptek>>

Teljes kiőrlésű sajtos rúd>>

További sós süti receptek>>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük