Gyors gluténmentes sós rúd. Ezt a gyors, egy nagy tepsire való receptet a maradék juhtúró ihlette. A sütések közepette kifogytam a búzalisztből, így kukoricaliszttel készítettem. Tényleg 5 perc gyors szaggatás és sütés.
Tehetünk sajtot is tetejére, vagy ízlés szerint lenmagot, mákot, köménymagot.
Gyors gluténmentes sós rúd hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt
- 7 dkg juhtúró
- esetleg pici só – de óvatosan a túró már sós
- 3 evőkanál szilárd vaj
- 3 evőkanál tejföl
- tetejére: 1 evőkanál tejföl elkenve és szezámmag
- ( nekem inkább ropis állagú lett, aki inkább omlósabbat szeretne az tegyen a tésztájába 1 tojás sárgáját és 1 mokkáskanál sütőport )
Gyors gluténmentes sós rúd elkészítése:
1, Egy tálban összekeverünk mindent, kivéve az 1 evőkanál tejfölt és a szezámmagot.
2, Kinyújtjuk, vékonyra kb 3 mm-esre a tésztát és derelyevágóval szaggatjuk csíkokra, kis rudakra. Előmelegítjük a sütőt 180-200°C-ra
3, Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat, megkenjük a tejföllel, szórjuk a szezámmaggal. Megkenhetjük tojással is és szórhatunk rá sajtot is, köménymagot stb.
4, Előmelegített sütőben megsütjük 180-200°C-on, alsó-felső sütési módnál, nagyjából 15 perc alatt.
További gluténmenetes receptek>>