tofus paradicsomos spagetti

Tofus paradicsomos spagetti

A paradicsomos tofus spagetti egy egyszerű, de finom, fehérjedús gyors ebéd, vagy korai vacsora.  A tofu szuper növényi fehérjeforrás. A tofus spagetti a vegetáriánus és (sajt nélkül) a vegán étrendbe is egyaránt beilleszthető egytálétel. Könnyen elkészíthető recept.

Érdemes jó minőségű tofut választani, ami nem tartalmaz GMO-t. Van néhány magyar márka ami biztonságos pl. a Toffini tofu. Lehet natúr és füstölt változatban is kapni. Pácolhatjuk, fűszerezhetjük  is bátran, hiszen nincs karakteres íze.  A keleti konyha közkedvelt alapanyaga,  de most inkább mediterrán, olaszos ízvilágban készítettem.

Tofus paradicsomos spagetti recept:

  • 500 g spagetti tészta
  • 300 g füstölt vagy natúr tofu
  • 3-5 dl paradicsomszósz
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só, bors, chili ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál olaj
  • tetejére: ízlés szerint kevés parmezán sajt reszelve vagy vegán étel esetén sajt nélkül, étkezési élesztőpor (sörélesztő pehely)

Tofus paradicsomos spagetti elkészítése:

  1. Egy nagy fazékban feltesszük a vizet forrni a tészta főzéséhez. Kicsit sózzuk a vizet és tegyünk hozzá pár csepp olajat is, ami segít meggátolni, hogy összetapadjon a tészta. Miközben készítjük majd a szószt és lobog a víz akkor beletesszük a tésztát és megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát mert még a szósz egy részét is magába fogja szívni.
  2. Egy nagy serpenyőben az apró kockára vágott hagymát kevés olajon rövid ideig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockára vágott lecsöpögtetett tofut és együtt sütjük tovább, hogy kis színt kapjon, lepiruljon a tofu. Majd a paradicsomot is felkockázzuk és hozzákeverjük a lereszelt fokhagymával együtt.  Sózzuk, borsozzuk és pár perc után felöntjük 3-5 dl jó minőségű bolti, vagy házi paradicsomszósszal –  attól függő mennyiséggel, hogy mennyire szeretnénk szaftosra készíteni a spagettit. Én 3dl-t használtam fel, mert frissen fogyasztottuk, ha később tálaljuk akkor érdemes több paradicsomszószt keverni hozzá. Pár perc főzés után kész is a tofus szósz. Kóstoljuk és ha szükséges, még ízesítsünk rajta. Keverhetünk hozzá chili pelyhet is.
  3. A megfőtt, lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a paradicsomos tofus szósszal. Apróra vágott friss bazsalikommal és parmezánnal vagy étkezési élesztőporral megszórhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Aki húsos mediterrán tésztára vágyik, annak ajánlom az olaszos tészta receptem.

Tofu ázsiai ízvilággal, sült tofu recept zöldségekkel >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük