MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

tofus paradicsomos spagetti

Tofus paradicsomos spagetti

Egy egyszerű, de ízletes, fehérjedús gyors ebéd, vagy korai vacsora a paradicsomos, tofus spagetti. A tofu szuper növényi fehérjeforrás. A tofus spagetti a vegetáriánus és (sajt nélkül) a vegán étrendbe is egyaránt beilleszthető egytálétel. Könnyen elkészíthető recept.

Érdemes jó minőségű tofut választani, ami nem tartalmaz GMO-t. Van néhány magyar márka ami biztonságos pl. a Toffini tofu. Lehet natúr és füstölt változatban is kapni. Lehet pácolni , bátran fűszerezhetjük is hiszen nincs karakteres íze. A keleti konyha közkedvelt alapanyaga, de most inkább mediterrán, olaszos ízvilágban készítettem.

Tofus paradicsomos spagetti recept:

  • 500 g spagetti tészta
  • 300 g füstölt vagy natúr tofu
  • 3-5 dl paradicsomszósz
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só, bors, chili ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál olaj
  • tetejére: ízlés szerint kevés parmezán sajt reszelve vagy vegán étel esetén sajt nélkül vagy étkezési élesztőpor (sörélesztő pehely)

Tofus paradicsomos spagetti elkészítése:

  1. Egy nagy fazékban feltesszük a vizet forrni a tészta főzéséhez. Kicsit sózzuk a vizet és tegyünk hozzá pár csepp olajat is, ami segít meggátolni, hogy összetapadjon a tészta. Miközben készítjük majd a szószt és lobog a víz akkor beletesszük majd a tésztát és megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát mert még a szószt is magába fogja szívni.
  2. Egy nagy serpenyőben az apró kockára vágott hagymát kevés olajon rövid ideig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockára vágott lecsöpögtetett tofut és együtt dinszteljük tovább, hogy kis színt kapjon, lepiruljon a tofu. Majd a paradicsomot is felkockázzuk és hozzákeverjük a lereszelt fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk és pár perc után felöntjük 3-5 dl jó minőségű bolti, vagy házi paradicsomszósszal, attól függő mennyiséggel, hogy mennyire szeretnénk szaftosra készíteni a spagettinket. Én 3dl-t használtam fel, mert frissen fogyasztottuk, de ha később tálaljuk akkor érdemes több paradicsomszószt keverni hozzá. Pár perc főzés után kész is a tofus szósz. Kóstoljuk és ha szükséges még ízesítjük. Keverhetünk hozzá chili pelyhet is.
  3. A megfőtt, lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a paradicsomos tofus szósszal. Apróra vágott friss bazsalikommal és parmezánnal vagy étkezési élesztőporral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!

Aki húsos mediterrán tésztára vágyik, annak ajánlom az olaszos tészta receptem.

Szólj hozzá!