A leggyorsabb sós snackek, sörkorcsolyák egyike a virslis hasé leveles tésztából. Télen, nyáron szuper vendégváró. Elkészítése nagyon egyszerű készen kapható tésztából. Készíthetünk virslis tekercset kelt tésztából is, az is nagyon ízletes kiadós finomság.
VIRSLIS HASÉ LEVELES TÉSZTÁBÓL RECEPT
- 1 csomag hűtött leveles tészta (25-27 dkg)
- kb. 20-30 dkg virsli
- ketchup vagy mustár – opcionális
- tetejére:
- 1 db tojás
- reszelt sajt vagy szezámmag
VIRSLIS HASÉ KÉSZÍTÉSE
- A leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, vagy tekerjük ki, ha már eleve nyújtottat választottunk. Ha mirelit tésztát vettünk, időben vegyük elő és nyújtsuk ki nagyjából 3-4 mm-esre.
- Megkenhetjük mustárral, ketchuppal a tésztát ízlés szerint, utána kis téglalapokra szeleteljük, majd rátesszük a virsliket és készre hajtjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. Másik megoldás, hogy csíkokat vágunk a tésztából és feltekerjük a virslire.
- Tetejét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, vagy reszelt sajttal.
- 200-220 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük nagyjából 15 perc alatt, de figyeljük, mert minden sütő más. Frissen, melegen a legfinomabb.