konyhabútorok - konyhaszekrények - konyhabútor trend

A konyhabútorok trendjei, avagy mi a divat 2023-ban a konyhában?

Mely konyhabútortrendek a legnépszerűbbek 2023-ban? Sok közülük a korábbi trendek folytatása, de vannak teljesen friss, új ötletek és stílusok is. Hogy igazodik mindehhez az étkező berendezése? Nézzünk utána!

Minimalista elegancia

2023-ban a konyhák minimalista dizájnnal és egyszerű, elegáns vonalakkal tűnnek ki. Az ilyen stílusú konyhai szekrények sima felületekből készülhetnek, például matt panelekből vagy fényes laminátumokból. Egy ilyen elrendezésnél érdemes odafigyelni a diszkrét, rejtett tárolási megoldásokra is, amelyek segítik a rend és az esztétika fenntartását.

Kontrasztok és anyagkombinációk

A különböző anyagok és a kontrasztos textúrák kombinációja karakteressé teheti a konyhát. Például összekapcsolhatjuk a fát betonnal vagy rozsdamentes acéllal, hogy a hagyomány és a modernitás érdekes kombinációját hozzuk létre. Érdekes megoldás lehet a matt és fényes felületek duója is, amely mélységet ad az elrendezésnek. Ami a színeket illeti, továbbra is népszerűek a világos és sötét színek variációi, például a fehér és a mély sötétkék vagy a pasztell rózsaszín és a fekete. Az idei év vitathatatlan királynője azonban a zsályazöld. Ez a szín már tavaly is felkerült a legdivatosabb konyhai színek listájára, de 2023-ban éri el népszerűsége csúcsát! Tökéletesen harmonizál a palackzöld és a fehér árnyalataival, harmóniát és idilli hangulatot kölcsönözve a konyhának.

Retró stílusú konyha

A 2023-as konyhabútortrendek a retró stílus nagyszerű visszatérésével is gyönyörködtetnek. Népszerűek lesznek az 50-es és 60-as évek ihlette konyhák. A meleg, pasztell színek, a lekerekített bútorformák és a nosztalgikus retró báj különleges varázst ad a konyhának.

Konyhaszigetek

A konyhaszigetek már régóta népszerűek, nemcsak esztétikai megjelenésük, hanem rendkívüli funkcionalitásuk miatt is. 2023-ban innovatív megoldásokra számíthatunk a konyhaszigetek terén. A hagyományos, éles szögű, téglalap alakú formák helyett a konyhákban lekerekített, puha szélű, vagy akár szabálytalan, organikus formák lesznek az uralkodók. A konyhaszigetek fontos eleme a funkcionalitás is, figyelembe véve a fiókok és rekeszek nagyobb számát. A minőségi étkező asztalok típusát is érdemes összhangba állítani a konyhai berendezéssel.

A fotó forrása: Serghei Starus / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék