amerikai palacsinta sütőpor nélkül recept

Amerikai palacsinta sütőpor nélkül

Amerikai palacsinta sütőpor nélkül készítve. Elfogyott a sütőpor, sebaj, a  tészta könnyedségét a felvert tojásfehérje adja. Nagyon ízletes,  ugyanúgy puha, könnyű, mint a sütőporos változat. Juharsziruppal lekvárral, gyümölcsökkel vagy akár nutellával, dióval, mákkal, túrós krémmel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű recept akár reggelire, akár nasinak.

Az ötletet az osztrák császármorzsa (kaiserschmarn ) receptem adta, hiszen ugyanaz az összetevőiben, csak ott egy nagy serpenyőben egészben sütjük ki a tésztát és utána felvágjuk kisebb darabokra.

Amerikai palacsinta sütőpor nélkül recept:

  • 100 g liszt
  • 2 db tojás
  • 25 g cukor ( 2,5 csapott evőkanál )
  • kevés vanília
  • 150 ml tej
  • 2 csipet só ( 2 g )
  • 30-40 g vaj
  • tetejére: lekvár, porcukor

Kicsit nagyobb mennyiségben :

  • 150 g liszt
  • 3 tojás
  • 40 g cukor ( 4 csapott evőkanál )
  • kevés vanília
  • 250 ml tej
  • 2 csipet só
  • 50 g vaj
  • tetejére: lekvár, porcukor

Amerikai palacsinta sütőpor nélkül:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután, egy másik tálban a tojássárgáját a maradék cukorral világosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és homogén tésztává keverjük. A tojásfehérje habot hozzákeverjük és lágy mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön szét.
  2. Felforrósítunk egy kis darab vajat egy serpenyőben, majd beleöntünk a masszából több, kisebb palacsintányi mennyiséget és alacsonyabb hőmérsékleten sütni kezdjük. Amikor már átsült, vigyázzunk, hogy ne égjen meg az alja, akkor óvatosan megfordítjuk a sütőlapát segítségével, Megsütjük a másik felét is. Tálalás előtt juharsziruppal, vagy lekvárral, gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Érdemes kipróbálni a másik sütőporos amerikai palacsinta receptet és a teljes kiőrlésű lisztből készült változatot is.

 

Szólj hozzá!