csokitorta

Csokitorta

Ez egy igazi csokoládé torta, krémes, tömény csokis, de még azok is dicsérték, akiknek a csokis süti nem  a szívük csücske…Születésnapra készítettem már több alkalommal, 16-20 szeletes torta lesz a megadott mennyiségből.

CSOKITORTA RECEPT

Csokis piskóta:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaó
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tábla étcsoki – 10 dkg
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor

Csokikrém recept:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 doboz holland kakaópor – 70 g
  • 3-4 dl habtejszín – a krém mennyiségét és lágyságát növelhetjük vele, ha több a tejszín. Én mindig 5dl-es tejszínt veszek biztos ami biztos alapon 🙂
  • pici só
  • vanília

CSOKITORTA KÉSZÍTÉSE

Csokis piskóta készítése: 

  1. Elkezdem bemelegíteni a sütőt 180°C-ra. A 10 dkg vajat és az étcsokit kicsit megmelegítem, ne legyen forró, csak olvadt és összekeverem. A lisztet és a cukrot kimérem.
  2. A tojásokat szétválasztom. A tojások fehérjét egy nagyobb tálban a cukorral kemény habbá verem a robotgéppel. Utána a tojások sárgáját hozzáteszem, a sót, majd a liszttel elkevert sütőport és az olvadt vajas csokit. Az egészet homogénné keverem.
  3. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tortaformába teszem a tésztát. Én 26 cm átmérőjű formát használtam.
  4. 170-180°C-os sütőben kb 35 perc alatt készre sütöm a tortát. Villával ellenőrizzük, hogy átsült e a közepe. A lényeg, hogy ne ragadjon a villára a tészta, de ne süljön túl, puha, szaftos maradjon.

Csokikrém elkészítése:

  1. A habtejszínt keményre felverjük robotgéppel. A lágy vajat, a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük a robotgéppel egy másik, nagyobb tálban.
  2. Utána a tejszín 1/3 részét hozzáadjuk a vajas, cukros krémhez és ezzel lazítjuk a krémet, majd hozzáadjuk a többi felvert tejszínt is. és lazán összekeverjük az egészet. Kóstoljuk, hogy elég édes-e és ha kell kanalanként tegyünk hozzá még porcukrot.
  3. A kihűlt piskótát 3 részre szeleteljük és megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon kívülre, a tetejére, oldalára is. Hűtőben állni hagyjuk tálalásig

csokitorta

csokitorta

csokis piskótát hétvégéken délutáni nasinak is időnként elkészítem. Ilyenkor csak csokimázat, vagy kávés – pudingos krémet teszek a tetejére. Így is nagyon finom, könnyű gyors desszertet készíthetünk. Itt találod  a receptet hozzá. 

 

csokitorta kávés krémmel

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük