Gyors hétvégi sós süti, vagy ünnepi vendégváró a baconos csavart leveles tésztából. Villámgyorsan elkészíthető kész bolti tésztából. Szilveszteri party snacknek is tökéletes és családi, baráti összejövetelekre is érdemes elkészíteni, nagyon finom!
Baconos csavart recept:
- 2 csomag leveles tészta ( 2x 25 – 27 dkg )
- 2 csomag bacon ( 2X 20-25 dkg )
- kevés mustár
- reszelt sajt – opcionálisan
- tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
Baconos csavart készítése:
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, ha kinyújtott tésztát vettünk, akkor csak tekerjük ki. Rákenjük a mustárt, ráhelyezzük a bacon szeleteket hosszában, pici helyet hagyva egymástól. A szalonna szeletek mentén felcsíkozzuk a tésztát és mindegyiket megcsavarjuk többször. ( A másik tésztát ugyanígy készítjük el. )
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a nyers baconös csavart rudakat. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal és 200-220 fokra előmelegített sütőben ropogósra, barnára sütjük.
Tipp: Lehet a bacon alá reszelt sajtot is tenni. Éles pizzavágóval meg lehet felezni a csíkokat, ha kisebb falatkákat szeretnénk készíteni.
Próbáld ki a szintén leveles tésztából készült olívás csavart sós sütit >>