Egy gyors. egyszerű, de finom vitamindús reggelinek, vagy tízóraira, esetleg uzsonnára is szuper megoldás a banán turmix.
Kétféle receptet használok és természetesen lehet tehéntejjel vagy növényi tejjel is készíteni igény szerint. A második receptben útifű maghéjat is teszek a turmixhoz. Az útifű maghéjat igazi csodaszeri, mert olyan sok jótékony hatása van.
Az útifű 85 százaléka nem felszívódó élelmi rost, ezért magas a folyadék-felszívó képessége. a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban,, meg nyugtatva a nyálkahártyát, nem szívódik fel, hanem végigmegy az egész bélrendszeren, tisztítva az egészet. Mindenképpen folyadékkal kell használni, és hozzákeverés után rögtön fogyasztani. Ha ezt is teszünk a turmixba, akkor érdemes éhgyomorra fogyasztani és egész nap figyelni a megfelelő folyadék fogyasztásra.
Banán turmix recept:
- 1 db érett banán
- 2,5 – 3 dl tej vagy növényi tej
- 1 teáskanál méz (vagy cukor vagy édesítőszer – ki mit használ )
- pici őrölt fahéj – elhagyható
Banán turmix útifű maghéjjal recept:
- 1 db érett banán
- 1,5 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 1 csapott evőkanál útifű maghéj
- 1 teáskanál méz – elhagyható
- pici fahéj
Banán turmix elkészítése:
Minden hozzávalót egy mélyebb tálban, botmixerrel, vagy turmix gépben összeturmixolunk, és azonnal, frissen fogyasztjuk. 🙂