banán turmix

Banán turmix

Egy gyors. egyszerű, de finom vitamindús reggelinek, vagy tízóraira, esetleg uzsonnára is szuper megoldás a banán turmix.

Kétféle receptet használok és természetesen lehet tehéntejjel vagy növényi tejjel is készíteni igény szerint. A második receptben útifű maghéjat is teszek a turmixhoz. Az útifű maghéjat igazi csodaszeri, mert olyan sok jótékony hatása van.

Az útifű 85 százaléka nem felszívódó élelmi rost, ezért magas a folyadék-felszívó képessége. a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban,, meg nyugtatva a nyálkahártyát, nem szívódik fel, hanem végigmegy az egész bélrendszeren, tisztítva az egészet. Mindenképpen folyadékkal kell használni, és hozzákeverés után rögtön fogyasztani. Ha ezt is teszünk a turmixba, akkor érdemes éhgyomorra fogyasztani és egész nap figyelni a megfelelő folyadék fogyasztásra.

 

Banán turmix recept:

  • 1 db érett banán
  • 2,5 – 3 dl tej vagy növényi tej
  • 1 teáskanál méz (vagy cukor vagy édesítőszer – ki mit használ )
  • pici őrölt fahéj – elhagyható

Banán turmix útifű maghéjjal recept:

  • 1 db érett banán
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 dl víz
  • 1 csapott evőkanál útifű maghéj
  • 1 teáskanál méz – elhagyható
  • pici fahéj

Banán turmix elkészítése:

Minden hozzávalót egy mélyebb tálban, botmixerrel, vagy turmix gépben összeturmixolunk, és azonnal, frissen fogyasztjuk. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék