Ha kelbimbóról van szó, valahogy mindig az egyszerű gyors ebédek, vacsorák jutnak eszembe. Ez a sajtos tejszínes kelbimbó recept tökéletes megoldás erre.
Egy kényeztető étel ami egy kicsit más, mint a megszokott. A friss kelbimbót, tejszínt és a reszelt sajtot tartalmazó recept tele van ízletes, tápanyagokban gazdag összetevőkkel, amelyek biztosan kielégítik az ízlelőbimbókat és elégedetté, energikussá teszik az embert.
Sajtos tejszínes kelbimbó recept:
- 50 dkg kelbimbó
- 1-2 dl főzőtejszín – ízlés szerint
- 2-3 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- reszelt sajt ízlés szerint – trappista, cheddar, parmezán
Sajtos tejszínes kelbimbó serpenyőben készítve:
- Kezdetnek egyszerűen főzzük a kelbimbót, amíg megpuhul, de még mindig ropogós marad (2-3 perc főzési idő, lobogó sós vízben).
- Ezután kevés vajat teszünk egy serpenyőbe, majd rászórjuk a lecsepegtetett kelbimbókat. Kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, majd egy gyors keverés után kis tejszínt öntünk rá és összefőzzük a keveréket. Végül keverjünk bele némi reszelt sajtot, vagy csak a tálaláskor szórjuk rá.
A képen látható sajtos kelbimbót diétásabb változatban készítettem, csak 10%-os főzőtejszínt használtam és csak pár kanálnyi tejszínt adtam a zöldséghez. Készítheted gazdagabban, tejszínesebben, 20%-os tejszínt használva és ahogy írtam a tejszínbe is tehetsz sajtot, hogy krémes, lágy mártást kapjál. Természetesen sütőbe is tolhatod, hogy kicsit megpiruljon és ropogós legyen a teteje.
Tálalhatod ezt a finom ételt köretként , például ropogós baconszalonnával megspékelve, vagy önmagában is könnyű, mégis laktató főételként. Jó étvágyat hozzá!