tejszínes borsós tészta bacon ropogóssal

Tejszínes borsós tészta bacon ropogóssal

Nagyon egyszerű gyors vacsora vagy ebéd a tejszínes borsós tészta bacon ropogóssal, maximum 30 perces recept, amit még a gyerekek is szeretni fognak. A zsenge borsó és tejszín kis édességet ad hozzá, a bors és a bacon pedig karakteres ízt, ropogós állagot.

Ez a recept is variálható ízlésednek megfelelően. Akár vegán receptként is készítheted: hagyd el a bacont és cseréld le a tejszínt, mascarponét növényi helyettesítőkre. Ha húsimádó vagy akkor pl. felkockázott csirkemellet is dinsztelhetsz hozzá, a bacon sütés helyett, vagy még ráadásnak…

TEJSZÍNES BORSÓS TÉSZTA RECEPT BACONNEL

  • 500 g tészta
  • 450 g zöldborsó (zsenge friss, vagy fagyasztott)
  • 250-500 g bacon – ízlés szerint
  • só, bors – ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma ( elhagyható )
  • 200 ml főzőtejszín
  • 150-200 g mascarpone
  • 1 bögre tészta főzőlé
  • tetejére: ízlés szerint kevés parmezánt, reszelt sajtot adhatunk hozzá

BACONOS TEJSZÍNES BORSÓS TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE

  1. A tésztához felforraljuk a vizet, pici olajat, kevés sót is adjunk hozzá, majd főzzük ki a tésztát. A főzővízből egy bögrényit tegyünk félre. Ezalatt egy nagyobb, széles serpenyőben kezdjük el sütni a felkockázott szalonnát.
  2. Amint elkészül a szalonna, szedjük ki a egy tányérra. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a zöldborsót. Borsozzuk, majd engedjük fel egy kevés vízzel és fedő alatt pároljuk készre. Párolás közben ha kell, még pótoljuk a vizet.
  3. A tejszínt, mascarponét, kevés sót és a zúzott fokhagymát keverjük össze.
  4. A leszűrt tésztát adjuk a borsóhoz, forgassuk jól át, majd öntsük fel a tejszínes, mascarponés keverékkel. Jól keverjük át az egészet, kóstoljuk és ha kell még ízesítsük. A félretett tészta főzővízből adjunk a tésztához, hogy krémes, szaftos állagú legyen. Frissen tálaljuk!
  5. Csak fogyasztás előtt szórjuk meg a szalonna pörcökkel, hogy megmaradjon a ropogós állaga. Még akár reszelt sajttal is felturbózhatod a borsós tésztát.

Tipp: Frissen fogyasztva a legjobb, később a tészta felszívja a krémes szaftot. Ha mégis melegítve eszed, akkor adj hozzá pici meleg vizet és keverd át újra, hogy ismét szaftosabb állaga legyen.

TEJSZÍNES BORSÓS TÉSZTA BACON ROPOGÓSSAL

További gyors ebéd és vacsora ötletek >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük