krumpligombóc maradék krumplipüréből

Krumpligombóc levesbetét – maradék krumplipüréből

Megmaradt a krumplipüré, de mihez kezdjünk vele? Lehet pl. burgonyás pogácsát készíteni belőle, krokettet, vagy krumplis lángost, de könnyű levesbetét is készülhet belőle nagyon gyorsan. Krumpligombóc leveshez, gölödin leveshez, vagy pl. borsóleveshez is főzhetjük.

KRUMPLIGOMBÓC RECEPT MARADÉK KRUMPLIPÜRÉBŐL:

  • 250 g  maradék burgonyapüré – sós, vajas, picit tejes, vagy frissen főtt kihűlt, áttört burgonya kevés vaj és  só hozzáadásával
  • 200 g liszt
  • apróra vágott petrezselyem 

KRUMPLIGOMBÓC KÉSZÍTÉSE

A a hűtőben tárolt krumplipürét melegítés nélkül összegyúrjuk a liszttel, petrezselyemmel, pici gombócokat formázunk belőle és kifőzzük forró, lobogó sós vízben ha  egy mártással készül  húsételhez készítjük ( pl. vadas ). Levesbetétként pedig a levesbe tesszük a gombócokat és puhára főzzük.

 

krumpligombóc leveshez, vadashoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük