Megmaradt a krumplipüré, de mihez kezdjünk vele? Lehet pl. burgonyás pogácsát készíteni belőle, krokettet, vagy krumplis lángost, de könnyű levesbetét is készülhet belőle nagyon gyorsan. Krumpligombóc leveshez, gölödin leveshez, vagy pl. borsóleveshez is főzhetjük.
KRUMPLIGOMBÓC RECEPT MARADÉK KRUMPLIPÜRÉBŐL:
- 250 g maradék burgonyapüré – sós, vajas, picit tejes, vagy frissen főtt kihűlt, áttört burgonya kevés vaj és só hozzáadásával
- 200 g liszt
- apróra vágott petrezselyem
KRUMPLIGOMBÓC KÉSZÍTÉSE
A a hűtőben tárolt krumplipürét melegítés nélkül összegyúrjuk a liszttel, petrezselyemmel, pici gombócokat formázunk belőle és kifőzzük forró, lobogó sós vízben ha egy mártással készül húsételhez készítjük ( pl. vadas ). Levesbetétként pedig a levesbe tesszük a gombócokat és puhára főzzük.