tiramisu pohárkrém recept

Tiramisu pohárkrém

Ez a tiramisu pohárkrém 5 perc alatt összeállítható és fél perc alatt elfogyasztható 🙂 finomság. Egyszerű mascarpone pohárkrém recept és a pohárkrémek nagy előnye, hogy nem kell sütéssel sem bajlódni vele, gyerekek, kamaszok is elkészíthetik nasinak. 2-3 fős adag (normál borospoharat használtam, de fagyis kehelybe is tehetjük ) természetesen duplázhatjuk is a mennyiséget. Igazi kényeztető nasi, akár csak hétvégi desszertnek, vagy egy könnyű vacsora után édességnek. Ünnepi desszertnek is készíthetjük pl. karácsonyra a szokásos sütemények mellé.

Piskóta helyett most pont a pohár méretéhez illő kekszet használtam, de persze babapiskótával is helyettesíthetjük. A Tiramisu pohárkrémet tojás nélkül is készíthetjük, helyette 1-2 dl felvert habtejszínt használjunk. 

Vegán, vegetáriánus tiramisu pohárkrém esetén pedig növényi krémsajtot és tejszínt használjunk tojás helyett.

Ez a recept egy klasszikus egyszerű változat, amit persze ízlésünknek, fantáziánknak megfelelően gazdagíthatunk. Tehetünk bele gyümölcsöket, keverhetünk a krémbe nutellát, dióféléket, karamellát, fahéjat, olvasztott fehér csokit….Két egyszerű változat a receptjeimből: egy nyári: gyümölcsös, epres mascarpone pohárkrém és egy téli ízvilágű: narancsos mascarpone pohárkrém recept.

Tiramisu pohárkrém recept:

  • 250 g mascarpone
  • 2-3 db tojás vagy kb 1 dl tejszín ( személyenként 1 db tojás, tehát 3 fős adagnál 3 tojást használjunk )
  • 2,5 dl kávé
  • 1 csipet só
  • 60 g porcukor + 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag Albert keksz – vagy ízlés szerint
  • ( alkoholosan pl. kevés amaretto likőr )

Tiramisu pohárkrém elkészítése:

  1. Lefőzzük a kávét, vagy nescaféból készítünk egy adag kávét. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a porcukorral csipet sóval világosra, habosra keverjük gőz fölött. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük egy másik tálban. 
  2. A mascarponét keverjük össze a cukros tojással, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, lágy mozdulatokkal lazítsuk fel a krémet. ( Ha tojások helyett tejszínt használunk, akkor a felvert tejszínt keverjük a porcukorral együtt a mascarponéhoz. )
  3. A poharak aljába teszünk egy kanál krémet, utána a keksz jön, gyors mozdulattal megmártjuk, fordítjuk a kávéban és azt tesszük a krémre. Ezután egy kevés kakaóport hintünk szitával a tetejére. Majd egy -két nagyobb kanál krém, kávés keksz, kakaópor… ezt ismételjük míg meg nem telik a pohár, a tetejére már nem kerül a krémre keksz. ( kb 3-4 keksz kerül összesen a poharakba )
  4. Hűtőben legalább egy órát pihentetjük, majd tálalás előtt frissen megszórjuk a tetejét kakaóporral. Lehet fahéjasan is készíteni, vagy magába a krémbe is lehet tenni pici őrőlt fahéjat.

Epres tiramisu recept >>

epres tiramisu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük