kenyér recept teljes kiőrlésű liszttel

Kenyér recept teljes kiőrlésű liszttel

Finom, egyszerű kenyér recept napraforgómaggal, vagy bármilyen magvakkal, teljes kiőrlésű liszttel.

Kenyér recept teljes kiőrlésű liszttel:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 cs. porélesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
  • ízlés szerint pár evőkanál napraforgómag, vagy tökmag

Kenyér elkészítése:

  1. A kétféle lisztet, sót és a napraforgómagot összekeverem egy tálban. A liszt közepébe egy kis mélyedést teszek, ebbe szórom a porélesztőt és cukrot. Ráöntöm a langyos vizet, majd hozzáadom az olajat és összekeverem, gyúrom a tésztát. Majd meleg helyen letakarva pihentetem minimum 30 percet – 1 órát.
  2. Előmelegítem a sütőt kb 200°C-ra . Egy jénai tálat alul picit kilisztezem majd beleteszem a kenyér tésztát és készre sütöm.
  3. Villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a kenyér. A kész  teljes kiőrlésű liszttel készült kenyeret rácsra téve hűlni hagyom. 🙂

kenyér recept teljes kiőrlésű liszttel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük