raffaello torta

Raffaello torta

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, krémes raffaello torta szülinapra vagy más ünnepre, összejövetelre. 16-20 szeletes torta lesz a megadott mennyiségből. Már több alkalommal is elkészített, jól bevált családi recept. Könnyű finom főzött kókuszos krém, lágy piskóta és a ropogós mandula tökéletes összhangja….

RAFFAELLO TORTA RECEPT:

Piskóta recept:

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • csipet só
  • ( fél csomag sütőpor – elhagyható)

Krém recept:

  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • tetejére, oldalára
  • 20 dkg szeletelt, pirított mandula

RAFFAELLO TORTA KÉSZÍTÉSE:

  1.  A sütőt előmelegítem 180°C-ra.
  2.  A piskótát készítjük el először. A 10 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük és robotgéppel kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a 10 evőkanál cukrot és tovább verjük a habot keményre. Majd a tojások sárgáját tesszük hozzá, közben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Végül a 10 evőkanál lisztet, csipet sót tesszük hozzá apránként, miközben szintén folyamatosan keverjük. – aki fél, hogy összeesik a piskóta sütés közben, az tehet bele 1/2 csomag sütőport.
  3. Az elkészített nyers piskótamasszát egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük. 180°C–ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módnál kb 20-25 perc alatt (sütőtől is függ) készre sütjük. A lényeg,, hogy az első 15 percben NE nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Utána már nézhetjük és villával megszúrva ellenőrizzük, hogy átsült e a belseje. Ha megsült a piskóta, kivesszük a sütőből, rácsra teszünk a tepsit és hűlni hagyjuk. Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a kókuszos krémet a tortához.
  4. A 7 dl liter tejből és az 5 evőkanál grízből, valamint a 10 dkg kókuszreszelékből egy sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk.
  5.  A vajat és a cukrot, vaníliás cukrot egy tálban a robotgéppel habosra keverjük, majd a mascarponével elkeverjük. A cukros vajas mascarponét a kihűlt kókuszos krémhez adjuk és az egészet összekeverjük. – kész a raffaello krém.
  6. A kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, tehát 3 tortalapunk lesz. Egy szép tálra helyezzük az alsó lapot, majd a krém kb. 1/3 – át egyenletesen rákenjük, Utána rátesszük a második piskótalapot, majd megint ugyanannyi krémet. Végül a harmadik piskótalap és a maradék krémet tesszük, de már vékonyabban kenjük a krémet a tetejére és az oldalát is teljesen bekenjük egy kés segítségével.
  7. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk a torta tetejét és az oldalát. Ha szeretnénk  raffaello golyókkal, kókusz szeletekkel is díszíthetjük a tortát.

raffaello torta

rafffaello torta

raffaello torta

raffaello torta

 

raffaello torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük