A bakonyi sertésszelet nagyszerű, ízletes, könnyen elkészíthető étel. Tálalhatjuk gyors receptként tésztával, tarhonyával, ha van időnk szaggassunk hozzá nokedlit, de rizskörettel is kínálhatjuk ízlés szerint. Természetesen egy jófajta savanyúságot se felejtsük el mellőle. Melegítve is nagyon finom, az adagot főzéskor duplázhatjuk, hogy másnap se legyen gondunk a főzésre.
Tipp:
- Ízlés szerint fokhagymát is adhatunk hozzá és tejszínnel is készíthetjük tejföl helyett.
- Sertéshús helyett választhatunk helyette pl. csirkemellet is.
- Ha esetleg nincs otthon szalonna, vagy nem akarunk használni hozzá, akkor füstös ízvilágot pótoljuk egy kiskanál füstölt paprikával.
BAKONYI SERTÉSSZELET RECEPT
- 50 dkg sertéskaraj kisebb szeletekre vágva – vagy tarja, comb, lapocka
- 1 kis fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 20-25 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál só – vagy ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- 1 púpos teáskanál pirospaprika -lehet füstölt is
- a főzéshez kb. 0,6 l víz + ha kell még a szafthoz, hogy megfelelő legyen
- habaráshoz:
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl víz