Lekváros túrós süti

Házias lekváros túrós süti recept. Hétvégére süteménynek, vagy egy tartalmas leves mellé második fogásnak is tökéletes választás. Friss túróból és házi vagy jó minőségű bolti lekvárból érdemes készíteni.

Búzadara helyett használhatunk csak lisztet is a sütihez. Gyorsan összeállíthatjuk a tésztáját és már sülhet is.

LEKVÁROS TÚRÓS SÜTI

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg gríz
  • 15 dkg cukor
  • 1 pohár joghurt ( kb 170g)
  • 1 dl olaj vagy 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • túrós töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor ( ebből 2 cs. vaníliás cukor )
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • tetejére:
  • 1/2 kis üveg eper lekvár vagy ízlés szerint barack, málna stb.

LEKVÁROS TÚRÓS SÜTEMÉNY ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A tojást a cukorral habosra, világosra keverem, majd hozzáöntöm az olvasztott ( de nem forró ) vajat vagy olajat, joghurtot és a többi száraz hozzávalót. Robotgéppel összekeverem és pár percre félre teszem a túrós krém elkészítéséig.
  2. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra. Amíg melegszik a sütő, addig egy tálban villával áttöröm a túrót, hozzákeverem a cukrot, tojást, és a reszelt citromhéjat, kész is a túrós krém.
  3. Egy kb 25x30cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát, majd a túrós krémet rákanalazom a tésztára, úgy, hogy mindenhova jusson. Egy kisebb kanállal a lekvárból is teszek a túrós-tésztára.
  4. 180°C-os sütőben kb 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm alsó-felső sütési módnál. Porcukorral meghintve tálalom.

További túrós sütemény recepteket, valamint a kevert süti recepteket is érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük