A rántott hús a megunhatatlan ételek egyike, főleg a gyerekeknél, fiataloknál. A hagyományos panírt feldobhatjuk szezámmaggal, vegyes magokkal, durvára tört zsemlemorzsával stb., de az egyik legjobb variáció a corn flakes bundába forgatott, vagyis a corn flakes csirkemell. Ropogós, ízletes, picit édeskés ízzel. Csípősen-fűszeresen is készíthetjük, mint az öreg gyorsétteremben, mert a kfc-s csirkéhez hasonlít a leginkább az íze.
Tippek:
- Ne süssük túl a húst, mert kiszárad, ugyanezért túl vékonyra se szeleteljük.
- Süthetjük hagyományos szeletekre vágva, vagy kisebb falatkákra darabolva.
- Fűszer nélkül csak sóval készítve is finom, ha viszont fűszersót használunk figyeljük, hogy ne sózzuk el.
- A kukoricapelyhet tetszőleges méretű darabokra törhetjük. Én általában úgy aprítom össze, hogy legyen benne kisebb zsemlemorzsa méretű és nagyobb darabok is vegyesen
- Ezt a húst lehet teljesen gluténmentesen is készíteni, kukoricalisztet használva. Ellenőrizzük a termékeket bár a kukorica gluténmentes, de sok termék nyomokban tartalmazhat glutént.
- Igazán passzol ehhez a húshoz, a házi amerikai káposztasaláta (coleslaw) és a krumplipüré is.
CORN FLAKES CSIRKEMELL RECEPT
- 500 g csirkemell
- 250 g cukrozatlan corn flakes ( kukoricapehely )
- só
- 3 db tojás
- 1 tányérnyi liszt
- 1 evőkanál kentucky fűszerkeverék – elhagyható, vagy helyette: só, bors ízlés szerint chilipor
- bő olaj a sütéshez
CORN FLAKES CSIRKEMELL KÉSZÍTÉSE
- A csirkemellet vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, kisebb darabkákra, falatkákra vágjuk, A hússzeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval. Kicsit állni hagyjuk így megsózva a hűtőben.
- A corn-flakes-et aprítógépben durvára törjük. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy zacskóba a kukoricapelyhet és és sodrófával hengereljük durvára., vagy kézzel, tenyérrel törjük darabosra.
- Három tojást felverünk kevés sóval egy mélyebb tányérban. Egy nagyobb laposabb tányérba lisztet szórunk és hozzákeverjük a fűszerkeveréket, egy másikba a durvára tört kukoricapelyhet szórjuk.
- A hússzeleteket mindkét oldalát először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert, enyhén sózott tojásba és végül a corn flakesbe. Egy nagyobb tányérba tesszük a bepanírozott húsokat.
- Egy mély serpenyőbe, edénybe bő olajat/zsírt öntünk. Amikor már forró az olaj beletesszük a hússzeleteket egymás mellé, majd közepes, nem túl magas lángon sütjük őket, közben letakarjuk a fedővel, úgy, hogy csak résnyire, ujjnyira lenyen nyitva a fedő. Így nemcsak sül, hanem párolódik is a hús.
- Amikor már szép egyenletes világosbarnára sült a hús alja, megfordítjuk és ugyanígy résnyire a fedő alatt megsütjük a másik felét is.
- Ha megsültek a húsok, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Többszöri adagban megsütjük az összes húst és tetszőleges körettel tálaljuk.