mákos kevert

Mákos kevert citromos mascarpone krémmel

Finom, mutatós könnyű, mákos kevert citromos mascarpone krémmel. Tíz perc munkával elkészíthető mákos süti plusz a sütési idő. Aki szereti a mákos süteményeket annak érdemes kipróbálni. Tortának is készíthető., akár szülinapi tortának.

Szülinapi mákos torta készítéshez tippek: több tojással kell készíteni, hogy magasabb legyen a piskóta és a krémet érdemes duplázni, így három rétegbe is lehet tölteni a mákos piskótát.

Gluténmentesen, kukoricaliszttel, kukoricadarával is készíthetjük, a liszt egy részét cseréljük le a mákkal : Kukoricalisztes gluténmentes süti recept

Mákos kevert recept

  • 5 db tojás
  • 100 g mák darálva ( ha kevesebb mákkal készítenénk, akkor 50 g mákot és 200 g lisztet használjunk )
  • 150 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 75 ml olaj vagy 80 g vaj
  • 175 g joghurt ( 1 doboz )
  • 1/3 teáskanál só
  • 1 cs. sütőpor ( 2 teáskanál )
  • reszelt citromhéj

Citromos mascarpone krém recept:

  • 250 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor ( 1 csomag)
  • 100 ml tejszín ( 30%-os) – a tejszín elhagyható igény szerint
  • 1 evőkanál friss citromlé

Mákos kevert készítése

    1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra . Megdarálom a mákot.
    2. Szétválasztom a tojásokat. Egy mélyebb tálban felverem a robotgéppel a tojásfehérjét, utána keverem hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet a sütőporra, mákot, zsiradékot, joghurtot és a reszelt citromhéjat, sót. Az egészet összekeverem.
    3. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott, lisztezett sütőformába töltjük a mákos keveréket. Süthetjük tortaformában (24-26 cm) vagy akár kisebb téglalap alakú tepsiben is. 180°C–os sütőben, alsó-felső sütési módnál készre sütjük a mákos kevertet. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
  1. Ameddig sül a sütemény, addig elkészítjük a citromos mascarponét. Egy robotgéppel átkeverjük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citromlét. Lazíthatjuk 100 ml felvert tejszínhabbal is. Amíg a piskóta kihűl addig hűtőben tároljuk a krémet.
  2. A kihűlt mákos kevertre tesszük a krémet, ízlés szerint díszítjük és tálalásig a hűtőben tároljuk. Tetszés szerint szeleteljük.

mákos kevert citromos mascarpone krém

mákos kevert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

gyors omlós sajtos rúd recept
Sós sütemények
Mesi

Gyors omlós sajtos rúd

Egyszerű és nagyon bevált sütőporos sajtos rúd receptem, amit vendéglátáskor, ünnepeken (pl. karácsony, húsvét) rendszeresen elkészítek. Kiadós adag, egy kávé vagy tea mellé is tökéletes omlós ropogtatnivaló.

Tovább olvasom >
citromos torta recept
Torták
Mesi

Citromos torta

Télen-nyáron üdítő, finom citromtorta. (16-20 szeletes torta ) Citromos süti is készíthető belőle. Házi, friss vaníliás piskóta, könnyű citromos krém…

Tovább olvasom >
dinsztelt lilakáposzta
Egyszerű ételek
Mesi

Dinsztelt lilakáposzta

Finom, egyszerű dinsztelt lilakáposzta recept. A párolt vöröskáposzta kacsához, libához, zsírban sült májhoz és más sültekhez is kiváló köret.

Tovább olvasom >
teljes kiőrlésű sajtos magvas rúd recept
Sós sütemények
Mesi

Teljes kiőrlésű sajtos rúd

Finom ropogós, belül omlós teljes kiőrlésű sajtos rúd recept.. Ropogós, akár sokmagvasan is készíthető, sajt nélkül is . A reggeli tea mellé, vagy vendégvárónak is tökéletes diétásabb sós rúd. Könnyen, gyorsan elkészíthető recept.

Tovább olvasom >