Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető málnás túrótorta recept. Igazi nyári könnyű desszert. Szerintem diétás sütinek is mondható, mivel alig tartalmaz lisztet és vaj sincs benne.

Persze lehet még tovább könnyíteni édesítőszerrel, teljes kiőrlésű liszttel aki szeretné, vagy akár gluténmentesen….

Nekünk nagyon ízlett, más gyümölccsel is készíthető. Bevallom és csak 3 tojásos piskótát készítettem, de így kicsit kisebb lett, ahogy megsült ezért a receptben már a 4 tojásos változatot adtam meg.

 

 

Málnás túrótorta recept:

  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 púposabb evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor, csipetnyi só
  • a túrós töltelékhez:
  • 30 dkg túró
  • 25 dkg ricotta vagy 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín felverve
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix habfixáló (20g-os Dr Oetker )
  • a zselés rész:
  • 3 dl erdei gyümölcslé/málnalé/eperlé 25%-ost használtam
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kis csomag expressz tortazselé (50g-os Dr Oetker )
  • friss málna igény szerint 2-4 kis tálcával

Málnás túrótorta elkészítése:

  1. A sütőt bekapcsolom 180°C-ra. A piskótát elkészítem: a tojásokat szétválasztom és egy nagyobb tálban a fehérjét pici sóval kemény habbá verem a robotgéppel. Utána a cukorral tovább habosítom , majd a tojások sárgáját, végül a 4 kanál lisztet is hozzákeverem. Alacsonyabb fokozaton átkeverem az egészet. Kivajazott, enyhén lisztezett 24 cm átmérőjű kapcsos formába teszem a piskóta masszát és 170-180°C-on kb 15-20 perc alatt készre sütöm a piskótát. Ne nyitogassuk korán a sütő ajtaját mert összeesik a piskóta. Ha elkészült, rácson hűlni hagyom.
  2. Külön edényben a tejszínt kemény habbá verem , közben a zselatin fix port is hozzákeverem. A túrót a ricottával és porcukorral, vaníliás cukorral elkeverem, egy másik tálban, majd hozzáadagolom a keményre vert tejszínt. Az egészet alaposan átkeverem és a kihűlt piskótára teszem. Majd a hűtőben pihentetem.
  3. A tortazselét elkeverem a cukorral és a gyümölcslével és egy kis edényben, lassú tűzön forrástól számítva 1 percig főzöm. Utána kb 6-8 percig, hűlni hagyom , majd átkeverem és a tortára öntöm . A tetejére málna szemeket teszek és legalább pár órára hűtőbe teszem.. Tálalás előtt egy késsel óvatosan elválasztom a tortát a forma oldalától és lekapcsolom a forma oldalát. Már tálalhatjuk is a málnás túrótortát.

Tipp: a zseléből lehet dupla adagot is készíteni és málnára önteni, akkor vastagabb , gyümölcsös zselénk lesz.

További túrós sütemény receptek: itt