darált sonkás melegszendvicskrém

Darált sonkás melegszendvicskrém

Retro melegszendvicskrémnek is nevezhetném a receptet, akkoriban még gyakran készült vagdalthús konzervből ez krém. Én leginkább sonkából szeretem elkészíteni. Remek meleg reggeli vagy vacsora. Több napig is eláll a hűtőben, ha nagyobb mennyiséget készítenénk.

A receptet mindig az aktuális sonka mennyiség alapján készítem el, ennek megfelelően lehet több tejfölt, vajat, fűszereket hozzáadni. Ízlés szerint készíthetjük sűrűbbre, lágyabbra a krémet. A maradék húsvéti főtt, füstölt sonka felhasználására is tökéletes ez a recept.

Darált sonkás melegszendvicskrém recept

  • 150-250 g darált sonka
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 db főtt tojás
  • 1-2 teáskanál mustár – ízlés szerint
  • só, bors – ízlés szerint
  • 3-5 dkg vaj
  • 1-2 dl tejföl
  • tetejére: reszelt sajt

Darált sonkás melegszendvicskrém készítése

  1. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A darált sonkához adjuk a tojásokat, amiket krumplinyomóval, vagy késsel apróra vágunk. A hagymát, tejfölt, sót, borsot, mustárt és a lágy vajat is hozzáadjuk. Az egészet jól kikeverjük, összedolgozzuk. Kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Hűtőben egy kicsit pihentetjük a krémet, majd kenyérre, zsömlére vagy kiflire kenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy sajt szeleteket teszünk rá, és forró sütőben ropogósra sütjük. Ha kész, picit hűlni hagyjuk ( ,hogy meg ne égessen ) és friss zöldségekkel tálaljuk.

 

Darált sonkából ízletes kenyérlángost is érdemes készíteni!

kenyérlángos-langalló recept egyszerűen

Tojáskrém recept

Padlizsánkrém sült paprikával

Gyors házi hummusz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük