Retro melegszendvicskrémnek is nevezhetném a receptet, akkoriban még gyakran készült vagdalthús konzervből ez krém. Én leginkább sonkából szeretem elkészíteni. Remek meleg reggeli vagy vacsora. Több napig is eláll a hűtőben, ha nagyobb mennyiséget készítenénk.
A receptet mindig az aktuális sonka mennyiség alapján készítem el, ennek megfelelően lehet több tejfölt, vajat, fűszereket hozzáadni. Ízlés szerint készíthetjük sűrűbbre, lágyabbra a krémet. A maradék húsvéti főtt, füstölt sonka felhasználására is tökéletes ez a recept.
Darált sonkás melegszendvicskrém recept
- 150-250 g darált sonka
- 1 kis fej hagyma
- 3 db főtt tojás
- 1-2 teáskanál mustár – ízlés szerint
- só, bors – ízlés szerint
- 3-5 dkg vaj
- 1-2 dl tejföl
- tetejére: reszelt sajt
Darált sonkás melegszendvicskrém készítése
- A sonkát ledaráljuk. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- A darált sonkához adjuk a tojásokat, amiket krumplinyomóval, vagy késsel apróra vágunk. A hagymát, tejfölt, sót, borsot, mustárt és a lágy vajat is hozzáadjuk. Az egészet jól kikeverjük, összedolgozzuk. Kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Hűtőben egy kicsit pihentetjük a krémet, majd kenyérre, zsömlére vagy kiflire kenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy sajt szeleteket teszünk rá, és forró sütőben ropogósra sütjük. Ha kész, picit hűlni hagyjuk ( ,hogy meg ne égessen ) és friss zöldségekkel tálaljuk.
Darált sonkából ízletes kenyérlángost is érdemes készíteni!
Tojáskrém recept
Padlizsánkrém sült paprikával
Gyors házi hummusz