Egyszerű, de nagyszerű mascarponés gyümölcsös torta vagy süti gyümölcsökkel: eper, szeder, málna….stb. A receptje egyszerű. A piskótát összekockázva pohárkrémnek, sütinek is készíthetjük. Remek nyári desszert. Duplázva a krém mennyiségét és növelve a piskótát , szülinapi tortát is készíthetünk belőle. Szülinapi gyümölcsös torta recept bővebben>>
MASCARPONÉS GYÜMÖLCSÖS TORTA:
- piskóta:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- pici só
- krém:
- 250 g mascarpone
- 150-200 ml habtejszín kemény habbá verve
- 1 csomag habfixáló por
- 90 g fehér csoki olvasztva
- 1 csomag vaníliás cukor
- ( kiskanál citromlé – elhagyható )
- tetejére:
- 500-600 g gyümölcs vegyesen, ízlésünknek megfelelően-
MASCARPONÉS GYÜMÖLCSÖS TORTA ELKÉSZÍTÉSE:
- A sütőt bekapcsolom 180°C-ra. A piskótát elkészítem: a tojásokat szétválasztom és egy nagyobb tálban a fehérjét pici sóval kemény habbá verem a robotgéppel. Utána a cukorral tovább habosítom, majd a tojások sárgáját, végül a 6 kanál lisztet is hozzákeverem. Alacsonyabb fokozaton átkeverem az egészet. Kivajazott, enyhén lisztezett 24 cm átmérőjű kapcsos formába teszem a piskóta masszát és 170-180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Ne nyitogassuk korán a sütő ajtaját mert összeesik a piskóta. Ha elkészült, rácson hűlni hagyom.
- A tejszínt egy tálban kemény habbá verem a habfixálót hozzáadagolva. Egy másik mélyebb tálban a vaníliás cukrot és az olvasztott, de nem forró fehér csokit habosra keverem. a mascarponéval. Tehetünk bele citromlét is ízlés szerint.
- A kihűlt tortára tesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük tálalásig. Tálalás előtt ráhalmozzuk a friss, megmosott gyümölcsöket. Mentával díszíthetjük.
Több mascarponés recept: itt