MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

mascarponés gyümölcsös torta

Mascarponés gyümölcsös torta

Egyszerű, de nagyszerű mascarponés torta vagy süti gyümölcsökkel: eper, szeder, málna….stb. A piskótát összekockázva pohárkrémnek, sütinek is készíthetjük. Remek nyári desszert. Duplázva a krém mennyiségét és növelve a piskótát , szülinapi tortát is készíthetünk belőle.

 

Mascarponés gyümölcsös torta recept:

  • piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • pici só
  • krém:
  • 250 g mascarpone
  • 150-200 ml habtejszín kemény habbá verve
  • 1 csomag habfixáló por
  • 90 g fehér csoki olvasztva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ( kiskanál citromlé – elhagyható )
  • tetejére:
  • 500-600 g gyümölcs vegyesen, ízlésünknek megfelelően-

Mascarponés gyümölcsös torta elkészítése:

  1. A sütőt bekapcsolom 180°C-ra. A piskótát elkészítem: a tojásokat szétválasztom és egy nagyobb tálban a fehérjét pici sóval kemény habbá verem a robotgéppel. Utána a cukorral tovább habosítom, majd a tojások sárgáját, végül a 6 kanál lisztet is hozzákeverem. Alacsonyabb fokozaton átkeverem az egészet. Kivajazott, enyhén lisztezett 24 cm átmérőjű kapcsos formába teszem a piskóta masszát és 170-180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Ne nyitogassuk korán a sütő ajtaját mert összeesik a piskóta. Ha elkészült, rácson hűlni hagyom.
  2. A tejszínt egy tálban kemény habbá verem a habfixálót hozzáadagolva. Egy másik mélyebb tálban a vaníliás cukrot és az olvasztott, de nem forró fehér csokit habosra keverem. a mascarponéval. Tehetünk bele citromlét is ízlés szerint.
  3. A kihűlt tortára tesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük tálalásig. Tálalás előtt ráhalmozzuk a friss, megmosott gyümölcsöket. Mentával díszíthetjük.

Több mascarponés recept: itt

Szólj hozzá!