nyers cukkini spagetti spenótos fokhagymás öntettel

Nyers cukkini spagetti spenótos fokhagymás öntettel

Plant based food – teljes értékű növényi étel/étrend

Igazi nyári, könnyű étel a nyers cukkini spagetti. Tészta helyett remek vitamindús, diétás zöldségköret. Bármilyen feltéttel kínálhatjuk ízlésünknek, kedvünknek megfelelően, akár egy bolognai húsos raguval is. A mostani viszont egy vegán recept és teljes mértékben nyers étel, megőrizve a zöldségek teljes vitamintartalmát. A receptben megadott mennyiség 2 főnek elegendő.

A sörélesztő pehely magas vitamintartalma mellett kellemes sajtos ízt ad az öntetnek. Az öntet krémességét pedig a kesudió adja. A nyers ételeknél óvatosabban fűszerezzünk mivel intenzívebben érezzük azokat, ugyanez vonatkozik a hagymára, fokhagymára is.

Mivel főznünk nem kell, ezt az ételt tényleg 5 perc alatt el tudjuk készíteni csak egy erős turmixgépre vagy aprítóra van szükségünk, amely képes a kesudiót is krémesre őrölni.

Nyers cukkini spagetti recept:

  • 1 nagyobb cukkini ( kb 40 dkg )
  • pici víz
  • 5 dkg kesudió ( 2 kisebb marék )
  • kevés só
  • pici bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 nagy marék friss spenótlevél
  • tetejére: kevés sörélesztő pehely

Nyers cukkini spagetti elkészítése:

  1. A megmosott cukkini külső részét lereszeljük zöldség spagetti reszelővel ( nem kell meghámozni) .
  2. A belső lágy részét ( nagyjából súlyban a felét, tehát 20 dkg-ot ), a kesudióval, fokhagymával, pici sóval, borssal, a két evőkanál sörélesztő pehellyel, egy marék spenóttal, és kevés vízzel összeturmixoluk. Vízből nem kell sok, csak, hogy krémes állagúra lehessen turmixolni, de ne legyen túl híg az öntet.
  3. A cukkini spagettire halmozzuk az öntetet és megszórjuk még kevés sörélesztő pehellyel.

Tipp: használhatunk más zöldséget, magvakat is pl. napraforgó mag.

További könnyű étel receptek >>

Szólj hozzá!