sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu

Sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu

Sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu recept. Karácsony után jött az ötlet, hogy a meglévő finomságokból készítsek egy finom, krémes desszertet. Kaptunk még mézeskalácsot az ünnepek alatt, volt egy pár árválkodó alma, narancs. Az ünnepi sütés, bevásárlásból maradt még egy nagy adag mascarpone és habtejszín is. A sült, fahéjas gyümölcs nagyon jól passzol a mézeskalácshoz, de pl. meggybefőttel is biztos nagyon finom lenne. Egyszerű, gyors desszert, sütni sem kell hozzá.

A krém elég sok, lehet több réteget is készíteni és persze pohárkrémnek is jó ötlet. Nagy tál helyett szép pohárba is tehetjük a mézeskalácsot, majd a gyümölcsöt, valamint a mascarpone krémet. 4-5 főre/ pohárra, a receptben megadott mennyiség fele is elegendő.

SÜLT GYÜMÖLCSÖS MÉZESKALÁCSOS TIRAMISU RECEPT:

  • kb 30 dkg összetört mézeskalács, vagy mézes, fahájas keksz
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín felverve
  • 150 g porcukor
  • sült gyümölcsök: 80 dkg alma, 2 db narancs 3 evőkanál cukor, pici citromlé, 1 mokkáskanál fahéj – ebből sült gyümölcsös ragu készül.

 

SÜLT GYÜMÖLCSÖS MÉZESKALÁCSOS TIRAMISU KÉSZÍTÉSE

  1. A mézeskalácsot kisebb darabokra törjük és egy nagyobb tálba helyezzük.
  2. Elkészítjük a sült gyümölcsös ragut. Kevés cukrot egy nagy serpenyőben elkezdünk olvasztani, majd hozzákeverjük a meghámozott, felkockázott gyümölcsöket, fahéjat és pár perc alatt elkészítjük a sült gyümölcsös ragut, nem kell, hogy pépes legyen a gyümölcs, csak sült, puha.
  3. A kész gyümölcsös ragut a mézeskalácsra öntjük, elegyengetjük.
  4. A habtejszínt felverjük és félretesszük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, utána hozzákeverjük a felvert habtejszínt is.
  5. A mascarponés krémet a gyümölcsös ragura kenjük és hűtőbe tesszük több órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk egy kis őrölt fahéjjal.

Narancsos mascarponés pohárkrém recept >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

almás palacsinta recept
Édes sütemények
Mesi

Almás palacsinta

Az almás palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, csupán egy kis reszelt almát kell tenni a tésztájába és máris kész a könnyű, gyümölcsös palacsinta. Lehet enni fahéjas porcukorral, lekvárral. A diétázók is kedvelik, mivel önmagában is ízletes és így megspórolható a töltelék kalóriája

Tovább olvasom >
madártej recept
Édes sütemények
Mesi

Madártej

Mennyei madártej – családi kiszerelésben 🙂 Gyors – 15 perc alatt kész,. Gluténmentes desszert, vanília sodóként is használhatjuk.

Tovább olvasom >