sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu

Sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu

Sült gyümölcsös mézeskalácsos tiramisu recept. Karácsony után jött az ötlet, hogy a meglévő finomságokból készítsek egy finom, krémes desszertet. Kaptunk még mézeskalácsot az ünnepek alatt, volt egy pár árválkodó alma, narancs. Az ünnepi sütés, bevásárlásból maradt még egy nagy adag mascarpone és habtejszín is. A sült, fahéjas gyümölcs nagyon jól passzol a mézeskalácshoz, de pl. meggybefőttel is biztos nagyon finom lenne. Egyszerű, gyors desszert, sütni sem kell hozzá.

A krém elég sok, lehet több réteget is készíteni és persze pohárkrémnek is jó ötlet. Nagy tál helyett szép pohárba is tehetjük a mézeskalácsot, majd a gyümölcsöt, valamint a mascarpone krémet. 4-5 főre/ pohárra, a receptben megadott mennyiség fele is elegendő.

SÜLT GYÜMÖLCSÖS MÉZESKALÁCSOS TIRAMISU RECEPT:

  • kb 30 dkg összetört mézeskalács, vagy mézes, fahájas keksz
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín felverve
  • 150 g porcukor
  • sült gyümölcsök: 80 dkg alma, 2 db narancs 3 evőkanál cukor, pici citromlé, 1 mokkáskanál fahéj – ebből sült gyümölcsös ragu készül.

 

SÜLT GYÜMÖLCSÖS MÉZESKALÁCSOS TIRAMISU KÉSZÍTÉSE

  1. A mézeskalácsot kisebb darabokra törjük és egy nagyobb tálba helyezzük.
  2. Elkészítjük a sült gyümölcsös ragut. Kevés cukrot egy nagy serpenyőben elkezdünk olvasztani, majd hozzákeverjük a meghámozott, felkockázott gyümölcsöket, fahéjat és pár perc alatt elkészítjük a sült gyümölcsös ragut, nem kell, hogy pépes legyen a gyümölcs, csak sült, puha.
  3. A kész gyümölcsös ragut a mézeskalácsra öntjük, elegyengetjük.
  4. A habtejszínt felverjük és félretesszük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, utána hozzákeverjük a felvert habtejszínt is.
  5. A mascarponés krémet a gyümölcsös ragura kenjük és hűtőbe tesszük több órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk egy kis őrölt fahéjjal.

Narancsos mascarponés pohárkrém recept >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

sós zablepény
Egyszerű ételek
Mesi

Sós zabpehely lepény

Nagyon finom és laktató sós zabpehely lepény recept Tojással, vagy anélkül is készíthető .A lepény tésztájába is tettem zöldséget, sajtot nemcsak a tetejére Ez is variálható ízlés szerint. Szuper reggeli, vagy akár egy gyors ebéd zöldségekkel.

Tovább olvasom >
csőben sült brokkoli
Egyszerű ételek
Mesi

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli recept besamel mártással. Nagyon finom krémes, sajtos sült brokkoli önmagában vagy köretként fogyasztva pl. sült hússal., ropogós pirítóssal.

Tovább olvasom >
almás muffin
Édes sütemények
Mesi

Almás muffin recept

Finom, könnyű almás muffin recept. Ropogós cini minis darabkákkal, persze ez elhagyható belőle. Az ötletet az adta, hogy szerettem volna egy kis ropogós textúrát is a muffinban és erre kapóra jött, az egy ideje a dobozában árválkodó kis fahájas ropogós gabonapehely. Először szilvásan készítettem, de almával is nagyon finom. Tetejére kis szeletelt mandula is került, de ez is elhagyható vagy variálható.

Tovább olvasom >
nutellás csiga
Édes sütemények
Mesi

Nutellás csiga

Finom, puha, foszlós nutellás csiga, Hétvégére, hétköznap kényeztető péksüti. Gyerekeknek tízóraira gyümölcs, szendvics mellé. Másnap is finom puha.

Tovább olvasom >