Nagyon egyszerű és finom brownie recept. Természetesen vanília fagyival tálaltuk, hogy ellensúlyozzuk a tömény, mégis isteni kicsit folyós-kicsit szilárd csupa csokis browniet. Ebbe a receptbe jó minőségű holland kakaópor van és nem olvasztott csoki. Nekem ez a kikísérletezett recept vált be.

Brownie hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 30-35 dkg cukor (ízléstől függően)
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 mokkáskanál só
  • 22 dkg olvasztott vaj
  • vanília
  • (csokipasztillákat is lehet beleszórni)

Brownie elkészítése:

  1.  A vajat szoba hőmérsékleten felengedem, vagy egy picit megmikrózom, csak hogy lágy, kicsit olvadt legyen. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztom és a fehérjét, a cukorral kemény habbá verem robotgéppel minimum 2 percig magas fokozaton. Majd, a tojások sárgáját is hozzákeverem és a kakaóval elkevert lisztet, vaníliát, valamint a langyosra hűlt olvasztott vajat. Összekeverem a robotgéppel az egész tésztát.
  3. Egy kb 25×40 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a brownie masszát és alsó-felső sütésnél 180 °C-on kb 20 perc alatt megsütöm. Ha folyósra szeretnénk készíteni,akkor 15-20 perc között nézegessük. Akkor jó, ha belül még a villára ragad, de kívül már szilárdabb, ha ujjbeggyel megnyomjuk a tészta tetejét, akkor látszódik még az ujjunk nyoma, olyan szivacsos érzés. 25 percnél semmiképp se süssük tovább, akkor már nem lesz folyós, de még krémes, lágy belül. Persze sütőtől is függ, ezek csak a saját tapasztalataim.
  4. A sütőből kivéve még melegen vanília fagyival kínáljuk a felszeletelt browniet. 🙂